Περιφερειακη Συνθεση: «Χωρις ντροπη “κομπαζουν” για τη γεφυρα του Κομψατου»

Για θράσος της διοίκησης κάνει λόγο η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Για θράσος της Διοίκησης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Σύνθεση σχολιάζοντας την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής νέας γέφυρας στον Κομψάτο.

«Η αδιαφορία, η αδράνεια και η κωλυσιεργία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της διοίκησής του Περιφερειάρχη» τονίζει χαρακτηριστικά η περιφερειακή παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης για να σημειώσει με νόημα επιπλέον πως «δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα ακριβή αίτια που είχαν οδηγήσει στην κατάρρευση της προϋπάρχουσας γέφυρας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αδιανόητο θράσος, ο Περιφερειάρχης εξέδωσε δελτίο τύπου για να ενημερώσει τους πολίτες της Ροδόπης και της ΑΜΘ ότι υπογράφηκε η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών κατασκευής νέας γέφυρας σε αντικατάσταση της “πεσμένης” στον ποταμό Κομψάτο.

Χρειάζεται να έχει κάποιος πολύ μεγάλο θράσος για να κάνει αυτή την ανακοίνωση που ήρθε με καθυστέρηση…ΠΕΝΤΕ ετών. Η πρότερη γέφυρα είχε καταρρεύσει τον Σεπτέμβριο του 2017 και έκτοτε τόσο οι κάτοικοι της Ροδόπης, όσο και πολλοί κάτοικοι της Περιφέρειας ΑΜΘ υφίστανται μία αδιανόητη ταλαιπωρία στις μετακινήσεις τους. Η συγκεκριμένη γέφυρα, που ενώνει τον Ίασμο με τον Πολύανθο εξυπηρετούσε μεγάλο μέρος της κίνησης στην περιοχή, και η κατάρρευσή της είχε εξαναγκάσει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν παρακάμψεις (και άρα να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις) ή την παλαιά παρακείμενη γέφυρα, αλλά υπό περιορισμούς.

Επιπλέον, και πάλι με ευθύνη του Περιφερειάρχη και συνολικά της διοίκησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα ακριβή αίτια που είχαν οδηγήσει στην κατάρρευση της προϋπάρχουσας γέφυρας.

Προφανώς η κατασκευή νέας γέφυρας στο σημείο είναι ζήτημα κρίσιμης σημασίας. Όμως, όταν η έναρξη των εργασιών προσδιορίζεται πέντε χρόνια μετά την κατάρρευση της προηγούμενης, η ανακοίνωση δεν θα έπρεπε να είναι πανηγυρική. Θα έπρεπε να περιέχει τουλάχιστον μία συγγνώμη για την τεράστια καθυστέρηση και όχι χαμόγελα και selfie.

Αλλά, από την άλλη, η αδιαφορία, η αδράνεια και η κωλυσιεργία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της διοίκησής του Περιφερειάρχη, επομένως δεν περιμένουμε να κατανοήσει όσα υπέστησαν οι Ροδοπίτες εδώ και πέντε χρόνια, που είχε “τα χέρια στην τσέπη”.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να τηρηθεί με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης και οι πολίτες της ΑΜΘ να αποκτήσουν πρόσβαση σε μία σύγχρονη και ασφαλή γέφυρα, παρά το γεγονός ότι η Διοίκηση αδιαφόρησε προκλητικά για αυτή την ανάγκη εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.