Περιφερειακη Συνθεση: «Αλχημειες και φθηνες αναληθειες για εντυπωσιασμο, επιστρατευει η Διοικηση της ΠΑΜΘ»

Τις επιδόσεις στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ αμφισβητεί η παράταξη της αντιπολίτευσης

Τις επιδόσεις στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, που ανακοίνωσε χθες η Διοίκηση της Περιφέρειας, αμφισβητεί η Περιφερειακή Σύνθεση. Σε ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «αλχημείες» στην παρουσίαση των επιδόσεων που στόχο έχουν την παραπλάνηση των πολιτών, καλώντας τη διοίκηση, «αντί για μεγάλα νούμερα να παρουσιάσει μεγάλα έργα, αν έχει τέτοια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφερειακής Σύνθεσης:

«Με αριθμητικές και λογικές αλχημείες προσπαθεί η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ να πείσει τους πολίτες για την «αποτελεσματικότητα» της στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, γι’ αυτό και εξέδωσε μία ανακοίνωση που στοχεύει στον εντυπωσιασμό δια μέσου της παραπλάνησης και σε τίποτα άλλο!

Δυστυχώς, ο περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του είναι απολύτως προβλέψιμοι, καθώς όλοι ξέρουμε ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο περισσότερα φυτίλια πυροτεχνημάτων θα ανάβουν. Ξεχνούν βέβαια ότι το μόνο που καταφέρνουν με αυτόν τον τρόπο είναι να «φωτίζουν» ακόμη περισσότερο τη δική τους ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα.

Καλούμε λοιπόν τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ αντί για «μεγάλα» νούμερα, να παρουσιάσει τα ουσιαστικά πεπραγμένα της, να παρουσιάσει σημαντικά και «μεγάλα» έργα (αν έχει τέτοια) και να εξηγήσει με λεπτομέρειες αν και πόσο εξυπηρετήθηκε η καθημερινότητα των πολιτών μέσα από το έργο τους, που τόσο πολύ διαφημίζουν, όπως και η ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η απάντηση είναι «καθόλου». Και επειδή το γνωρίζουν αυτό κρύβονται πίσω από παραφουσκωμένες ανακοινώσεις προκειμένου να κερδίσουν εντυπώσεις, θεωρώντας ότι απευθύνονται σε αφελείς καθώς έτσι υποβαθμίζουν την νοημοσύνη των πολιτών.

Δεν αμφισβητούμε φυσικά το έργο και τις προσπάθειες των υπηρεσιακών παραγόντων αναφορικά με τη διαχείριση των χρηματοδοτικών εργαλείων. Αυτό που αμφισβητούμε ευθέως -και μαζί με μας και η ίδια η κοινωνία- είναι η πολιτική βούληση και ο σχεδιασμός από την πλευρά του περιφερειάρχη και αυταπόδεικτα είναι ανύπαρκτα.

Άλλωστε την στάση του Περιφερειάρχη και της διοίκησης, την έχει καταδικάσει, πολλές φορές, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης, Χριστόδουλος Τοψίδης στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και ευρύτερα. Τώρα πλέον, έρχεται και η επιβεβαίωση μέσα από το αποτέλεσμα της απερχόμενης διοίκησης, το οποίο είναι μηδενικό σε όλους τους τομείς.

Τώρα που ερίζουν και μαλώνουν μεταξύ τους και αυτοδιαλύονται, ευτυχώς ο χρόνος τους στην διοίκηση τελειώνει και έτσι η Περιφέρειά μας θα αποκτήσει μία διοίκηση τέτοια που δικαιούνται να έχουν οι πολίτες της».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.