Παυλος Χρηστιδης: «Να δημιουργησουμε μια μεγαλη σοσιαλδημοκρατικη παραταξη που πιστευει σε αρχες και αξιες»

Δεύτερό του σπίτι χαρακτήρισε την Κομοτηνή ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που πέρασε σε αυτή τα φοιτητικά του χρόνια

Στην πόλη των φοιτητικών του χρόνων, την Κομοτηνή, επέστρεψε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Νοεμβρίου ο Παύλος Χρηστίδης, αυτή τη φορά ως υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στις 5 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Χρηστίδης ξεκίνησε την επίσκεψή του από τον  Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης νομού Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», όπου συναντήθηκε με τα στελέχη του στο Κέντρο Διημέρευσης, καθώς και τους ωφελούμενους που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο.

Μάλιστα ο κ. Χρηστίδης περιηγήθηκε και στο εργαστήριο του Κέντρου, όπου οι ωφελούμενοι δημιουργούν αυτή την περίοδο χριστουγεννιάτικα είδη για την στήριξη του συλλόγου.

Στη συνέχεια μετέβη στο Δήμο Κομοτηνής, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη, πριν μεταβεί στη Λέσχη Κομοτηναίων, όπου ανέπτυξε τους λόγους που κατεβαίνει υποψήφιος.

Η Κομοτηνή το δεύτερο του σπίτι

«Νιώθω πως δεν έχει περάσει μια μέρα από τότε που ήρθα για πρώτη φορά στην Κομοτηνή πριν από σχεδόν 20 χρόνια» σημείωσε ο κ. Χρηστίδης, που εκμυστηρεύθηκε πως νιώθει την πόλη σαν το δεύτερο του σπίτι, έχοντας πολύ ωραίες αναμνήσεις τόσο από την ζωή του ως φοιτητής, αλλά και από τους ανθρώπους που γνώρισε, και τους συνάντησε ξανά χθες με άλλη ιδιότητα.

«Ζήσαμε στο ΠΑΣΟΚ, στιγμές ακμής, στιγμές παρακμής, στιγμές μεγαλείων, στιγμές μεγάλων αλλαγών, ήμασταν όμως παρόντες και στα πολύ δύσκολα, τότε που η παράταξη φαινόταν με το ενάμισι πόδι εκτός βουλής» ανέφερε. Όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα έκαναν μια προσπάθεια με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά, για να δώσουν προοπτική ξανά στην παράταξη.

Για αυτό και θέλει να στείλει το μήνυμα από την Κομοτηνή, πως ήρθε η ώρα να μιλήσουν για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, «ένα ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής που έρχεται για να βάλει στο επίκεντρο τους μη προνομιούχους του 2021, να δώσει φωνή σε κάθε γενιά της παράταξης, να αποκαταστήσει αδικίες, και να δώσει πίσω όσα χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια». Αυτό μπορεί να γίνει, όπως εξήγησε ο ίδιος, με ενεργητική στρατηγική, που δημιουργεί κοινωνική συνοχή, ευκαιρίες και διαμορφώνει ένα πλαίσιο στο οποίο μπορεί να πρωταγωνιστήσουν όλοι στη σύγχρονη Ελλάδα.

Παίρνοντας τις τύχες της παράταξης στα χέρια τους

«Πρέπει να πάρουμε τις τύχες της παράταξης στα χέρια μας, και αυτό με ώθησε να κάνω ένα βήμα μπροστά, να συνεχίσουμε την παρακαταθήκη που άφησε πίσω της η Φώφη Γεννηματά» υπογράμμισε ο κ. Χρηστίδης, σε ένα δρόμο αυτονομίας της παράταξης, ώστε να γίνει πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Οδηγός του, τόνισε, είναι η πολιτική και οι αξίες. Ο ίδιος, όπως ήταν παρών στην παράταξη από τα φοιτητικά του χρόνια στην ΠΑΣΠ και όλο το επόμενο διάστημα, θα είναι και στο μέλλον γιατί πιστεύει πως η παράταξη μπορεί να αλλάξει τη χώρα.

«Εδώ στην Κομοτηνή, των διαφορετικών χρωμάτων, αρωμάτων και πολιτισμών, αλλά της μίας ενιαίας κατεύθυνσης που είχε πάντοτε, ως γέφυρα αντιλήψεων, είμαστε εδώ για να σηματοδοτήσουμε ξανά πως η Ελλάδα μπορεί, αξίζει και θέλει να τα καταφέρει» τόνισε. Αυτό μπορεί να γίνει με τη διασύνδεση της κοινωνίας με το Πανεπιστήμιο, με την αξιοποίηση των δυνάμεων της αυτοδιοίκησης, αλλά και τον συνδυασμό της δύναμης που έχει στον τόπο αυτό η νέα γενιά, με την αξιοπρέπεια που είχε η προηγούμενη, που πάντα αγκάλιαζε τους φοιτητές που έρχονται στην περιοχή.

«Οφείλουμε να δώσουμε μια μάχη την οποία οφείλει να δώσει η πατρίδα μας, να δημιουργήσουμε μια μεγάλη σοσιαλδημοκρατική παράταξη που πιστεύει σε αρχές και αξίες, έρχεται να ενώσει όλους τους Έλληνες και διαμορφώνει νέες συνθήκες και την πορεία της πατρίδας μας» σημείωσε. Ξεκαθάρισε δε πως λέει όχι στην συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «δεν είμαστε εδώ για να συζητήσουμε συμπληρωματικούς ρόλους. Είμαστε εδώ για να είμαστε πρωταγωνιστές» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.