ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Υψηλες προσδοκιες απο τη συνεδριαση της Κεντρικης Πολιτικης Επιτροπης

Ο Δάμωνας Δαμιανός, μέλος της ΚΠΕ του κόμματος, για τους στόχους, τα στοιχήματα και τις ελλείψεις για την επόμενη ημέρα

Πρόσκληση προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες να καταστήσουν το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ «ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και ισχυρή κυβέρνηση αύριο» απεύθυνε από το βήμα της ομιλίας του κατά την διάρκεια των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανοίγοντας, τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το κόμμα του δεν έχει απλά ένα στόχο να ξεπεράσει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά «να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και να αλλάξει ο τόπος σελίδα», κάνοντας εκτενή αναφορά στο πλάνο του για το νέο πολιτικό κύκλο του κόμματος που εκκινά με το πέρασμα του στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων μετά από πολλά χρόνια.

Μια θέση που όπως εξήγησε ο κ. Δάμων Δαμιανός, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που παρακολούθησε τις σχετικές εργασίες και κατά την τοποθέτησή του επικεντρώθηκε στην Θράκη και σε ζητήματα της μειονότητας, δημιουργεί μεν στο κόμμα προσδοκίες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως «δεν γνωρίζουμε ότι ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι ακόμα μακρύς».

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας όπως αυτό μεταφέρθηκε και στα σχετικά ρεπορτάζ, ο κ.Δαμιανός εξήγησε πως ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε τον πήχη ψηλά, υπογραμμίζοντας πως «για πρώτη φορά από το 2012, όταν και άλλαξαν οι πολιτικές ισορροπίες και ο κομματικός χάρτης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως στις επόμενες εκλογές το κόμμα θα κατέβει για να διεκδικήσει την κυβέρνηση».

Δουλειά με την κοινωνία

Αυτό όπως τόνισε συνεπάγεται με πολύ δουλειά από πλευράς του συνόλου των στελεχών του κόμματος, «όχι μέσα σε κομματικά γραφεία και με απρόσωπες καταστάσεις, αλλά μέσα στην κοινωνία, ώστε το κόμμα να εμπλακεί μέσα στην κοινωνία, να εμπλακεί με τους πολίτες, για να ακούσουν, να μάθουν να αφουγκραστούν, να πάρουν το στίγμα και να το μετατρέψουν σε προγραμματική θέση πάνω στην οποία θα στηθεί ο καμβάς των επόμενων εκλογών». Με απώτερο στόχο όπως τόνισε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να διαμορφώσει την ατζέντα και να μην σύρεται πίσω από γεγονότα και καταστάσεις της σημερινής κυβέρνησης.

«Δεν γίνεται να συνηθίσουμε ότι η τραγωδία και η καταστροφή είναι σύμφυτο της καθημερινότητάς μας»

Αναφερόμενος στα σημεία ομιλίας του προέδρου κ. Νίκου Ανδρουλάκη και στη δριμεία κριτική που άσκησε προς την κυβέρνηση ο κ. Δαμιανός εξήγησε πως το βασικό του μήνυμα ήταν ότι «δεν γίνεται κάθε κρίση που παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα να μετατρέπεται σε τραγωδία» για να προσθέσει πως «δεν γίνει κάθε φορά που βρέχει να πνιγόμαστε, κάθε φορά που χιονίζει να αποκλειόμαστε, κάθε φορά που ξεκινά μια πυρκαγιά να καίγεται το σύμπαν και να μετράμε απώλειες κάθε είδους, κοινώς το μήνυμα ήταν ότι δεν μπορεί να συνηθίσουμε ότι η τραγωδία και η καταστροφή είναι σύμφυτό της καθημερινότητάς μας».

Ο ίδιος μίλησε και για τη θερμή συμμετοχή από πλευράς των μελών της Κεντρικής Επιτροπής υπογραμμίζοντας πως περισσότερα από 50 έλαβαν τον λόγο εκφράζοντας τις αγωνίες, τον προβληματισμό αλλά και τις σκέψεις τους για την επόμενη ημέρα, γεγονός που όπως τόνισε βρίσκεται στην αντιπέρα όχθη των όσων λαμβάνουν χώρα εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είναι όπως υπογράμμισε και η σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων σήμερα, με το ΠΑΣΟΚ να  μην έχει εσωκομματικά προβλήματα αλλά μια συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα με σημαντικό έργο σε καθημερινή βάση. Αυτό που ωστόσο υπολείπεται του κόμματος είναι η δυναμική ή αλλιώς η δημιουργία ενός εμφανούς ρεύματος στην κοινωνία, γεγονός που αποτυπώθηκε και από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεών τους, ώστε «να δούμε τι θα πρέπει να γίνει, ποιο υπόβαθρο θα πρέπει να δημιουργεί προκειμένου να δημιουργήσει αυτόφωτη και αυτόνομη δυναμική που δεν θα ετεροκαθορίζεται από τις εξελίξεις σε άλλα κόμματα». Απολογιστικά ο κ.Δαμιανός έκανε λόγο για μία πολύ «γόνιμη» διαδικασία η οποία προσέφερε πολλά ερεθίσματα, η ηγεσία άκουσε και το βασικό μήνυμα είναι πως «δεν πανηγυρίζουμε, ούτε λέμε ότι έγινε κάτι σημαντικό και σπουδαίο και άλλαξαν άρδην οι συσχετισμοί σε μία νύχτα». «Ξέρουμε ότι αυτό είναι προϊόν μιας επίπονης και μακρόσυρτης διαδικασίας, μιας κοινωνικής διαβούλευσης και άλλων σημαντικών πολιτικών και κοινωνικών προεκτάσεων που πρέπει να επισυμβούν για να αλλάξουν τα πράγματα» συμπλήρωσε για να καταλήξει λέγοντας πως το πρώτο «κρας τεστ» θα είναι οι προσεχείς ευρωεκλογές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.