ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρωταθλητρια στις τιμες – ουραγος στις ταχυτητες η Ελλαδα στον τομεα του διαδικτυου

Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για την παθολογία των υπηρεσιών διαδικτύου στην Ελλάδα

Με κοινή ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, μετά από πρωτοβουλία των αρμόδιων βουλευτών και του τομέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναδεικνύεται το μείζον ζήτημα των ακριβών και αργών ταυτόχρονα υπηρεσιών διαδικτύου στην χώρας μας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ερώτηση, το 2022 η χώρα μας ήταν η τελευταία στην Ευρώπη ως προς τον αριθμό των νοικοκυριών που έχουν δίκτυο υψηλής χωρητικότητας (Very High Capacity Network).

Ταυτόχρονα μόλις το 2,1% έχει ταχύτητα 200Mbps και το 0,2% ταχύτητα 500Mbps / 1 Gbps. Επίσης η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων άνω των 100Mbps είναι χαμηλή τόσο στα νοικοκυριά, καθώς ένα 1 στα 5 διαθέτει σχετική σύνδεση, όσο και στις επιχειρήσεις (1 στις 4). Επίσης χαρακτηριστικό είναι πως μόνο το 24% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα χρησιμοποιούν συνδέσεις άνω των 100Mbps, ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που φτάνει το 57%.

«Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται το ελληνικό πακέτο (33,02 ευρώ) να είναι ακριβότερο από τα αντίστοιχα της Γερμανίας (31,94 ευρώ), της Μεγάλης Βρετανίας (31,58 ευρώ), της Ισπανίας (29,41 ευρώ) και της Πορτογαλίας (29,25 ευρώ)! Μόλις το 2022 υποβλήθηκαν συνολικά 121.297 παράπονα για κακή ποιότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο, εκ των οποίων τα 119.593 αφορούσαν ταχύτητες (98,6%)» επισημαίνουν με νόημα στην ερώτησή τους οι βουλευτές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και με γνώμονα την διαπίστωση ότι «η βελτίωση των ταχυτήτων, η μείωση του κόστους και η διασφάλιση της ποιότητας του διαδικτύου είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας στην Ελλάδα», καλούν τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να δώσει πειστικές απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που έχουν να κάνουν με την παθολογία των υπηρεσιών διαδικτύου στην Ελλάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.