ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κλεινει με τη σειρα του το παραθυρο συνεργασιας με τη ΝΔ

«Ας βάλει καλά στο μυαλό του ότι οι 270.000 φίλοι και μέλη του κόμματος έδωσαν πριν ενάμιση χρόνο ισχυρή εντολή στον Νίκο Ανδρουλάκη να κάνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή και όχι βολικό εταίρο και συμπλήρωμα»

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει τα δόντια του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στην τηλεμαχία όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «φυλακές» με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών και μολονότι δεν ανέφερε τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι προφανές ποιους εννοούσε.

Oι συνεχείς αναφορές του πρωθυπουργού κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκάλεσαν τον εκνευρισμό στη Χαριλάου Τρικούπη, με αποτέλεσμα να εκδοθεί μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. «Ας βάλει καλά στο μυαλό του (σ.σ. ο πρωθυπουργός) ότι οι 270.000 φίλοι και μέλη του κόμματος έδωσαν πριν ενάμιση χρόνο ισχυρή εντολή στον Νίκο Ανδρουλάκη να κάνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή και όχι βολικό εταίρο και συμπλήρωμα. Μόνο θυμηδία, τέλος, προκαλεί ο Πρωθυπουργός, που μετέτρεψε το κράτος σε λάφυρο για τον ίδιο και την παρέα του, ο πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων και των στρατών μετακλητών να ενδύεται τον μανδύα του προοδευτικού εκσυγχρονιστή», σημείωναν από το ΠΑΣΟΚ.

Και μάλιστα το υστερόγραφο είναι ακόμα πιο αιχμηρό. «Επειδή το έχει μαράζι για το αν προσκάλεσε επίσημα σε συνάντηση τον κ. Ανδρουλάκη την βραδιά της εκλογής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ας βγάλει στη δημοσιότητα τα καταγραφικά της ΕΥΠ για να δει όλη η Ελλάδα τι του είπε. Εξάλλου και τότε τον παρακολουθούσαν ως “εθνικό κίνδυνο”», ανέφεραν αφήνοντας ευθέως αιχμές κατά του πρωθυπουργού.

Επιμένει ο Ανδρουλάκης στο «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας»

Την ίδια ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει στη λογική πως σε μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν πρόκειται να κάνει πρωθυπουργό ούτε τον Κ. Μητσοτάκη ούτε τον Αλ. Τσίπρα. «Οι κ.κ. Μητσοτάκης-Τσίπρας είναι δύο ουδέτερα πρόσωπα; Τα έχουν πάει καλά; Αν συμφωνούν ότι δεν κάνουν πίσω και θεωρούν ότι πρέπει όποιος είναι πρώτος να είναι και ο πρωθυπουργός, ας υπογράψουν ένα προγαμιαίο συμβόλαιο και ας συγκυβερνήσουν. Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας πρέπει να μπορεί να εκφράσει το πρόγραμμα και τις πολιτικές προτεραιότητες και να έχει αξιοπιστία. Δεν αναζητώ τίποτα, διότι το πρόσωπο θα είναι κοινής αποδοχής. Εάν αναζητούσα, θα είχαν δίκιο οι πολιτικοί μου αντίπαλοι».

Όταν, δε, ο Ν. Ανδρουλάκης βάζει τους όρους του προσθέτει: «Θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι και θα συζητήσουμε, διότι δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός αλλά και οι υπουργοί. Για παράδειγμα, μπορεί να έχουμε τον κ. Τσίπρα να λέει για Πρέσπες του Αιγαίου, όντας αμετανόητος για τα λάθη που έχει κάνει στην προηγούμενη συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία και να βάλουμε Υπουργό Εξωτερικών κάποιον που πιστεύει αυτά τα πράγματα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων; Μπορούμε να βάλουμε Υπουργό Υγείας τον κ. Πλεύρη ο οποίος έχει υπονομεύσει τον ισχυρό δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ΕΣΥ, που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ; Πρέπει, αν έχουμε προγραμματικές συγκλίσεις, τα πρόσωπα του πρωθυπουργού και των κύριων υπουργών να μπορούν να τις εκφράζουν».

Πηγή: ethnos.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.