ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η 48η επετειος της διακηρυξης της 3ης του Σεπτεμβρη

Νότης Χαραλαμπίδης, Γραμματέας ΝΕ Ροδόπης ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ «Δυστυχώς η φετινή επέτειος συμπίπτει με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μέσα από το οποίο διαπιστώσαμε ότι αυτό που θεωρούσαμε κεκτημένο όλα αυτά τα χρόνια ξαναγίνεται ζητούμενο»

Ξεκίνησαν χθες, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου οι εργασίες του διήμερου Φεστιβάλ αφιερωμένου στην συμπλήρωση 48 ετών από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Ζάππειο οι νέοι, σε ένα πρόγραμμα που εμπεριέχει έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων αφιερωμένη στον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, τους σταθμούς στην άρρηκτα συνδεδεμένη ιστορία του Κινήματος και της χώρας καθώς και την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη με έμφαση στο όραμα της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ενώ παράλληλα λειτουργούν περίπτερα για την ισότητα, την έμφυλη βία, την κοινωνική κατοικία, το περιβάλλον, τη ζωοφιλία και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Η 48η επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη πραγματοποιείται για το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και υπό το σκάνδαλο των υποκλοπών με την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του κόμματος κ. Νίκου Ανδρουλάκη και σε μία προεκλογική χρονιά, λίγες μόλις ημέρες πριν την ΔΕΘ όπου και ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να «ξεδιπλώσει» τον βασικό χάρτη των δεσμεύσεων με τις οποίες το κόμμα θα πορευτεί στις κάλπες.

Ανακολουθία συμπεριφοράς και λόγων από την κυβέρνηση

Όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής, 2 Σεπτεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο γραμματέας της ΝΕ Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.Νότης Χαραλαμπίδης «η φετινή επέτειος της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που αφορούσε κυρίως στον εκδημοκρατισμό της χώρας και που στην συνείδηση του κάθε δημοκράτη, σκεπτόμενου πολίτη ήταν ζητούμενο που είχε κατακτηθεί, δυστυχώς συμπίπτει με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και όσα ακολούθησαν μέσα από το οποίο διαπιστώσαμε ότι αυτό που θεωρούσαμε κεκτημένο όλα αυτά τα χρόνια ξαναγίνεται ζητούμενο».

Ο κ.Χαραλαμπίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πέφτει σε αντιφάσεις τονίζοντας πως «από τη μία Πρωθυπουργός και κυβέρνηση ζητούν να βγουν όλα στο φως και από την άλλη αρνούνται να το πράξουν, τη μια καλώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη ώστε να τον ενημερώσουν κατ’ ιδίαν και από την άλλη λέγοντας ότι ο φάκελος ενδεχομένως έχει καταστραφεί». «Υπάρχει μια ανακολουθία συμπεριφοράς και λόγων» ανέφερε τονίζοντας πως «όλοι αυτοί οι τακτικισμοί αποσκοπούν στην ατονία του ενδιαφέροντος και τη συσκότιση της υπόθεσης, της παρακολούθησης στην ουσία από το γραφείο του Πρωθυπουργού – γιατί αυτός είναι επικεφαλής-  του αρχηγού του τρίτου κόμματος και ενός εν δυνάμει νέου πρωθυπουργού εν έτη 2022».

Σκοπός μας να κεφαλαιοποιήσουμε τη νέα δυναμική

Ερωτηθείς για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ενισχυμένο δημοσκοπικά ο κ. Χαραλαμπίδης εξήγησε πως αυτή η δυναμική είχε διαφανεί ήδη από τον πρώτο καιρό της ανάδειξης του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος. «Σκοπός μας είναι όλη αυτή την δυναμική να την κεφαλαιοποιήσουμε και να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ να φτάσει στα ιστορικά ποσοστά του και στην θέση που του αρμόζει ως το κεντροαριστερό κόμμα της Ελλάδας».

«Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει αντιληφθεί την ποιοτική διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τα άλλα δύο κόμματα,  ως ένα σύγχρονο κόμμα με βαθιές δημοκρατικές αξίες που στηρίζει τους θεσμούς και θέλει μια χώρα που και οικονομικά να είναι εύρωστη και δημοκρατική» ανέφερε τονίζοντας πως ένας από τους βασικούς στόχους της διήμερης διοργάνωσης είναι η προσέγγιση των νεαρών ψηφοφόρων που απέχουν από την πολιτική και «χάνονται μέσα στα θολά νερά ακραίων και αντιδημοκρατικών αντιλήψεων λόγω της δυσαρέσκειας προς το πολιτικό σύστημα».

Εκδηλώσεις και στη Ροδόπη εντός Σεπτέμβρη

Ερωτηθείς ως προς την δραστηριοποίηση της ΝΕ Ροδόπης ο ίδιος προανήγγειλε δράσεις τόσο για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ όσο και για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα εντός του Σεπτέμβρη αλλά και εκδηλώσεων με θεματικό ενδιαφέρον, εξηγώντας πως το σύνολο των μελών της ΝΕ βρίσκεται ήδη σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.