Παρουσιαστηκε το ευρωψηφοδελτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τα πέντε πρόσωπα που επέλεξε ο πρόεδρος του κόμματος

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης την Παρασκευή 19 Απριλίου, καθώς παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα και τα πέντε τελευταία ονόματα που θα προστεθούν στη λίστα και αποτελούν προσωπική επιλογή του προέδρου του κόμματος. 

Υπενθυμίζεται ότι από τους 42 υποψηφίους, οι 35 έχουν αναδειχθεί στις προκριματικές εκλογές, οι 2 είναι οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά και απέμεναν οι υπόλοιποι πέντε (τέσσερις γυναίκες και ένας άντρας) που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση της Παρασκευής.

«Το σχέδιο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα μικρό, βολικό κόμμα. Δεν το επιτρέψατε γιατί πήρατε το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας», είπε κατά την ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ψηφοδέλτιο της προοδευτικής αριστείας απέναντι σε ψηφοδέλτια που χαϊδεύουν ακροδεξιά αφτιά, με χουντικά συνθήματα και χρυσαυγίτικες προσεγγίσεις. Ο ίδιος απάντησε και στο ερώτημα για το αν μεταλλάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Σύγχρονη Αριστερά είναι το κράτος που φροντίζει ο πρώτος κι ο τελευταίος πολίτης του να έχει αξιοπρεπή υγεία, παιδεία και μισθό. Κάθε πολίτης να έχει ίσες ευκαιρίες. Αυτό ονομάζω ελληνικό όνειρο. Σύγχρονη Αριστερά είναι αυτή που δεν εκχωρεί τον πατριωτισμό στους πατριδοκάπηλους, την πίστη και την ασφάλεια στη Δεξιά».

Οι πέντε επιλογές Κασσελάκη

Τα πέντε νέα πρόσωπα που επέλεξε ο κ. Κασσελάκης, πέρα από τους 35 που εκλέχθηκαν μέσω των προκριματικών και τους δύο νυν ευρωβουλευτές, Έλενα Κουντουρά και Κώστα Αρβανίτη είναι τα παρακάτω:

Λεκατσά Μέλπω: Συνταξιούχος Φαρμακοποιός

Σίνου Δέσποινα: Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, αναπληρώτρια Κοσμήτορας Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord

Κόρδατζη Βιολέτα: Μηχανικός μηχανολογικού σχεδιασμού

Παπαλαζάρου Βασίλειος: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής – Βιολόγος

Βενέρη Λύδια: Δικηγόρος, διεθνολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Διεθνούς δικαίου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.