Παρουσιαστηκε το εργο μεταφορας νερου απο τον ποταμο Νεστο στην κοιλαδα της Ξανθης

203 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου μέσω Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα – Θα αρδεύει 250.000 στρέμματα

Στην εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος «Ύδωρ 2.0», που αφορά στην κατασκευή 21 μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων στην ελληνική περιφέρεια, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην Αθήνα.

Η παρουσίαση έγινε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και ενδιέφερε άμεσα την Περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς στην κορυφή του πακέτου των 8 πρώτων έργων που ανακοινώθηκαν βρίσκεται το έργο της μεταφοράς νερού από τον ποταμό Νέστο στην κοιλάδα της Ξάνθης.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τον πρωτογενή τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης καθώς, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του, θα επιτρέπει την άρδευση 57.260 στρεμμάτων και θα αφορά σε 5.000 αγρότες, ενώ στο τελικό στάδιο θα αρδεύει 250.000 στρέμματα και θα αφορά σε 20.000 αγρότες.

Το κόστος κατασκευής του, που θα πραγματοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ανέρχεται σε 203 εκ. ευρώ.

Χρήστος Μέτιος

«Έργο πνοής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την ουσιαστική στήριξη των αγροτών»

Σε δήλωσή του με το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Μέτιος έκανε λόγο για μία «ξεχωριστή μέρα για τη Ξάνθη και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επισημαίνοντας πως «μετά από δεκαετίες στασιμότητας, το έργο της μεταφοράς νερού από τον ποταμό Νέστο στην κοιλάδα της Ξάνθης επιτέλους δρομολογείται».

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, ένα έργο πνοής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την ουσιαστική στήριξη των αγροτών της περιοχής» σημείωσε απευθύνοντας τις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό αλλά και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και τους προκατόχους του στο Υπουργείο.

Νίκος Ευφραιμίδης

«Πηγή ζωής για τον τόπο μας και υπήρξε κεντρικός στόχος της περιοχής μας για πολλά χρόνια»

Παρών ήταν επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης, ο οποίος εξήγησε πως «το έργο άρδευσης της κοιλάδας της Ξάνθης αποτελεί πηγή ζωής για τον τόπο μας και υπήρξε κεντρικός στόχος της περιοχής μας για πολλά χρόνια».

«Η Περιφέρεια έχει εργαστεί σταθερά και διαχρονικά για την υλοποίησή του καθώς το έργο πρόκειται να συμβάλει στρατηγικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας» ανέφερε προσθέτοντας στις ευχαριστίες τους και όσους διαχρονικά εργάστηκαν και κατέστησαν όπως επεσήμανε «τη συνολική κυβερνητική προσπάθεια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.