Παρουσιαση ψηφοδελτιου και θεσεων του ΜεΡΑ25 στη Ροδοπη

«Η ρήξη είναι προαπαιτούμενο για να γίνει η χώρα βιώσιμη»

Τους υποψήφιους βουλευτές και τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος παρουσίασε τη Δευτέρα 8 Μαΐου η Ομάδα Τοπικής Παρέμβασης Ροδόπης του ΜέΡΑ25.  

Αρχικά, ο κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, μέλος της Οργάνωσης Βάσης Ροδόπης, έθεσε το ερώτημα «αν αυτή η χώρα έχει μέλλον, σε αυτό εδώ το πλαίσιο μνημονίων». «Το μείζον ερώτημα είναι αν μπορεί αυτή η χώρα να κρατήσει τα παιδιά της» πρόσθεσε, για να τονίσει πως αν συνεχιστεί η μετανάστευση των νέων «θα έχουμε το ευρώ αλλά δεν θα έχουμε τη νεολαία».

«Η ρήξη είναι προαπαιτούμενο για να γίνει η χώρα βιώσιμη», υπογράμμισε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, χαρακτηρίζοντας τις επικείμενες εκλογές ως ευκαιρία και όχι αυτοσκοπό: «Είναι μια ευκαιρία, ένα μέσο, για να δημιουργηθεί η νέα αγωνιστική αριστερά, η οποία δεν ξεπουλιέται για ένα υπουργικό αυτοκίνητο».

Ταυτόχρονα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τις φήμες ότι το ΜέΡΑ25 δεν θα μπει στη Βουλή. «Αυτό είναι το ευχολόγιο του συστήματος και για αυτό μας πολεμάνε τόσο πολύ. Εμείς θεωρούμε ότι θα είμαστε ενισχυμένοι στη Βουλή», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, προχώρησε στην ανάλυση του πλαισίου των 7+1 τομών, που κατέθεσε το ΜέΡΑ25 για διάλογο με τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα, στα οποία, όπως ανέφερε, δεν ανταποκρίθηκε κανένα.

Οι 7+1 τομές του ΜέΡΑ25

  • Ηλεκτρικό Ρεύμα: Άμεση Κατάργηση Χρηματιστήριου Ενέργειας – Επανακοινωνικοποίηση της ΔΕΗ
  • Ακρίβεια και Φόροι: Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του Κατώτατου Μισθού – Μείωση συντελεστών ΦΠΑ – Κατάργηση όλων των προπληρωμών φόρων για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις – Κούρεμα χρεών & δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • Προστασία για τη Στέγη: Άμεση κατάργηση «Ηρακλή» – Ίδρυση Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης
  • Πράσινη Ενέργεια: Καμία εξόρυξη, κανένας αγωγός – Ενέργεια από οικιακά φωτοβολταϊκά – Θαλάσσιες Ανεμογεννήτριες, Πράσινο Υδρογόνο
  • Κοινωνικοποίηση Δημόσιας Υγείας – Παιδείας – ΜΜΕ
  • Ανάκτηση Κυριαρχίας στο Κράτος και στην Δημόσια Περιουσία
  • Ανάκτηση Κυριαρχίας στις Συναλλαγές: Δημιουργία νέας Αγροτικής Τράπεζας
  • Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Εξωτερική Πολιτική: Χωρίς συμμαχίες με αντιδραστικά καθεστώτα, με βάση ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων.

Οι υποψήφιοι

Σχετικά με το τοπικό ψηφοδέλτιο, ο κ. Κώστας Δαμιανός, συντονιστής της Οργάνωσης Βάσης του ΜέΡΑ25 Ροδόπης, είπε ότι «αποτελεί ένα δυναμικό κοινωνικό ψηφοδέλτιο, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής μας».

Οι υποψήφιοι βουλευτές Ροδόπης του ΜέΡΑ25 είναι οι:

  • Χρήστος Καλαμπούκας
  • Στέλιος Κολτσίδης
  • Ελένη Μανωλοπούλου
  • Αλή Μπουλμπούλ
  • Νερσίν Χασάν Ογλού

Ο κ. Κολτσίδης δήλωσε πως «είμαι ένας εργαζόμενος, έχω τα ίδια προβλήματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι», επισημαίνοντας ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να μπει σε αυτόν τον αγώνα στο πλευρό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Μπουλμπούλ, από τα πρώτα μέλη του DiEM και ΜέΡΑ25, τόνισε ότι «μετά την συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ το ’15, ένιωσα την ανάγκη να προσφέρω κάτι στην κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο. Γιατί μας είπαν ότι έρχεται η ελπίδα αλλά τελικά μας πήραν την ελπίδα».

Από τη μεριά της, η κα. Νερσίν Χασάν Ογλού, δικηγόρος στο επάγγελμα, παρά την έλλειψη πείρας στο χώρο της πολιτικής, επεσήμανε ότι επειδή «κάθε άνθρωπος είναι πολιτικό όν», πήρε την απόφαση να ριχτεί στη μάχη για να προσφέρει στην κοινωνία της Ροδόπης και γενικότερα στον ελληνικό λαό, που «υποφέρει».

Η υπόθεση Ναζμή Αρήφ

Αναφορικά με την υπόθεση Ναζμή Αρήφ, ο οποίος ήταν από τα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν στη Ροδόπη αλλά τελικά αποφασίστηκε η ανάκληση της υποψηφιότητάς του, τα μέλη της Τοπικής Παρέμβασης παραδέχτηκαν ότι δεν έγινε σωστή διαχείριση.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος εξήγησε πως αρχικά δεν λήφθηκαν υπόψη οι επιφυλάξεις της τοπικής οργάνωσης, που δεν ήταν σε προσωπικό επίπεδο αλλά σχετίζονταν με την πολιτική ταύτιση του κ. Ναζμή Αρήφ, που, παρεμπιπτόντως, παραμένει ακόμα μέλος του κόμματος.

«Ήταν σφάλμα δικό μας, που εκτέθηκε ένας σύντροφος», σημείωσε μεταξύ των άλλων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.