Παρουσιασε το νεο του κομμα στην Κομοτηνη ο Π. Εμφιετζογλου

Οι άμεσοι κίνδυνοι που βλέπει για τη χώρα μας τον ώθησαν να δημιουργήσει την «Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση»

Η ανησυχία για τους άμεσους κινδύνους που θεωρεί πως αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, την οποία δεν πιστεύει πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τα υπάρχοντα κόμματα, οδήγησε τον κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου να δημιουργήσει το νέο του Κόμμα, την Πανελλήνια Πατριωτική Ένωση, τις βασικές αρχές του οποίου παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή.

Ο κ. Εμφιετζόγλου τόνισε προς όλους πως τον γνωρίζουν, γνωρίζουν την πορεία και την παρουσία του στην περιοχή μας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Θεωρεί δε πως πολλοί είναι αυτοί που συμμερίζονται την αγωνία για την πρόοδο, την ασφάλεια, τη διαφύλαξη της εθνικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς και ταυτότητας και του εθνικού της μέλλοντος.

Οι εξαιρετικές σημερινές περιστάσεις επιβάλλουν, τόνισε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την κινητοποίηση και τη συμβολή όλων, μιας και οι κίνδυνοι είναι άμεσοι και απαιτούν από όλους αυτοεπιστράτευση και ενεργό προσφορά.

Στο πνεύμα αυτό και με αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την οργάνωση του κινήματος αυτού, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των πατριωτικών πολιτικών δυνάμεων, που έχουν να διαδραματίσουν, στη σημερινή συγκυρία, καταλυτικό ρόλο στην εθνική πορεία της χώρας.

Η χώρα, σημείωσε, αντιμετωπίζει απειλές στον εθνικό της χώρο και στα δικαιώματά της, ασύμμετρες απειλές, κυρίως με την εργαλειοποίηση της μετανάστευσης, και «εθνομηδενιστικές ιδεολογίες» όπως τις χαρακτήρισε.

Ο κ. Εμφιετζόγλου από την πλευρά του προτείνει, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπισθεί η καλλιεργούμενη σύγχυση, με επαναβεβαίωση βασικών αρχών και αξιών, που συνιστούν τον άξονα ιστορικής ζωής, πίστης και ταυτότητας του Ελληνικού λαού, με το Ελληνικό εθνικό κράτος να αποτελεί το πλαίσιο, μέσα στο οποίο κατοχυρώνονται η συλλογική ελευθερία, η εθνική ανεξαρτησία και τα συνταγματικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα του λαού.

Η χώρα, συνέχισε, αντιμετωπίζει μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, από το πρόσφατο πλήγμα των μνημονίων, αλλά και τις διαχρονικές αδυναμίες και παθογένειες του κράτους και την ενδημική σχεδόν αναξιοκρατία και διαφθορά, που επιβάρυνε η πανδημία.

Για αυτό και προτείνει με το κόμμα του, το οποίο πιστεύει πως στις επόμενες εκλογές θα είναι στην Ελληνική Βουλή, υψηλή στρατηγική και εθνική κινητοποίηση για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα και τις προκλήσεις σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στον τομέα της Άμυνας και της Ανάπτυξης, για να καταλάβει τη θέση που της αρμόζει στον κόσμο και απαιτούν οι σημερινές περιστάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.