Παρων στην πρωτη συναντηση της ΕΝΠΕ με τον Υπουργο Εσωτερικων ο Χρ. Μετιος

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, συμμετείχε, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποίησε το προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (Ε.Ν.Π.Ε.) και οι Περιφερειάρχες της χώρας, με το νέο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη όπου έθεσαν ζητήματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
 
Συγκεκριμένα:
 
• τη μεγάλη μείωση της χρηματοδότησης, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Περιφερειών
• τα διαχειριστικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τον πρόσφατο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις
• την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στις Περιφέρειες
• την αναγκαιότητα μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», η οποία θα πρέπει να γίνει κατόπιν μελέτης και να συνοδεύεται από τους ανάλογους πόρους και το απαιτούμενο προσωπικό
• το «πολυνομοσχέδιο», που περιλαμβάνει διατάξεις για την επίλυση προβλημάτων των Περιφερειών
• ζητήματα, που αφορούν τη δημόσια περιουσία καθώς και
• τα ειδικότερα θέματα των νησιωτικών Περιφερειών
 

Στη συνάντηση, εκτός του Υπουργού συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας, κ. Κώστας Πουλάκης και από την Ε.Ν.Π.Ε. ο Πρόεδρος κ. Αγοραστό και παρέστησαν εκτός από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, οι Περιφερειάρχες Αττικής κ. Ρένα Δούρου, Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης, Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.