Παρεμβαση της Περιφερειας ΑΜΘ για το θεμα του Φυτωριου της Αλεξανδρουπολης ζητησε ο Ν. Αργυριου

Ώστε να αποτραπεί η κοπή των δέντρων για την κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, που όπως τονίζει, μπορεί να χωροθετηθεί ακριβώς δίπλα σε αφύτευτη έκταση

Παρέμβαση για το θέμα της κοπής των δέντρων στην περιοχή του παλιού Φυτωρίου Αλεξανδρούπολης με σκοπό την ανέγερση του νέου κλειστού γυμναστηρίου, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη γειτονική πόλη, με κινητοποιήσεις τόσο την Τετάρτη, όσο και την Πέμπτη, όταν και πραγματοποιήθηκαν και προσαγωγές πολιτών στο Αστυνομικό Τμήμα, ζήτησε από την διοίκηση της Περιφέρειας ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Αργυρίου.

Και αυτό γιατί η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το έργο, και θεωρεί πως θα μπορέσει να αποτρέψει τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε αυτό, και να βρεθεί μια εναλλακτική λύση.

Όπως τόνισε ο κ. Αργυρίου, το έργο έχει εγκριθεί από το 2015, έχει γίνει μελέτη, έχουν κατατεθεί τα στοιχεία, όμως επιλέχθηκε, παρότι η συνολική περιοχή που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Αλεξανδρούπολης είναι 46 στρέμματα, τα 10 από τα οποία είναι το παλιό φυτώριο, και χωροθετήθηκε εκεί που βρίσκονται τα δέντρα του φυτωρίου, την ώρα που υπάρχουν άλλα 28 στρέμματα χωρίς φύτευση (10 στρέμματα καταλαμβάνει το κολυμβητήριο) που μπορούν άνετα να φιλοξενήσουν τα 9 στρέμματα του κλειστού Γυμναστηρίου.

«Από τη Δευτέρα προσπαθούμε να αποτρέψουμε την κοπή των δέντρων, από το παλιό φυτώριο, και η δημοτική αρχή επιμένει να κόψει το δάσος» σημείωσε, τονίζοντας πως μιας και το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, να πιέσει και αυτή να σταματήσει η κοπή δέντρων.

Αφού αναφέρθηκε στις προσαγωγές της Πέμπτης, τόνισε πως απαιτούν να μην καταστρέψει τον πνεύμονα αυτό πρασίνου η Δημοτική Αρχή, που είναι ακόμα πιο σημαντικός μετά την καταστροφική πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών.

Άλλωστε το έργο δεν χρειάζεται να ακυρωθεί, αλλά να μετακινηθεί στην παρακείμενη κενή έκταση, με την αλλαγή χωροθέτησης του σχεδίου, σύμφωνα με τον κ. Αργυρίου, να μην απαιτεί μεγάλες παρεμβάσεις.

Σημείωσε δε πως ενώ έχει γίνει προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, και η εταιρεία τους είπε πως θα περιμένει την απόφαση, τελικά την Πέμπτη ξεκίνησαν να κόβουν τα δέντρα.

Στάθηκε τέλος στο γεγονός ότι ενώ έγινε η προσαγωγή μετά από παρέμβαση της εταιρείας, που όμως τελικά δεν τους έκανε μήνυση, έγινε αυτή αυτεπάγγελτα από την αστυνομία, που θεωρεί πως είναι σε διασύνδεση με τη δημοτική αρχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.