Παρεμβαση Γραβανη για την παρανομη διακινηση, αντιθετα στην κατευθυνση κυκλοφοριας στην Εγνατια Οδο

Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Την ανησυχία των κατοίκων για την πρακτική των διακινητών να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να αποφύγουν τη σύλληψη, πρακτική που έχει στοιχίσει άδικα τη ζωή σε δύο συνανθρώπους μας, μεταφέρει με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο επικεφαλής της παράταξης «Κομοτηνή Δυνατά» κ. Αντώνης Γραβάνης. Ο κ. Γραβάνης επισημαίνει πως πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικής επικινδυνότητας και ασφάλειας για όλους τους πολίτες και οδηγούς της Θράκης ζητώντας από τον υπουργό «να εξετάσετε με προσοχή το ζήτημα και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα».

Αναλυτικά η επιστολή του Αντώνη Γραβάνη, υποψήφιου Δημάρχου Κομοτηνής, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και στην Εγνατία Οδό Α.Ε.:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με τη παρούσα επιστολή θέλουμε να σας εκφράσουμε την εντονότατη ανησυχία μας για ένα άκρως επικίνδυνο φαινόμενο που παίρνει τρομακτικές διαστάσεις και εξαιτίας του οποίου, θρηνούμε ήδη θύματα στην περιοχή της Θράκης.

Αναφέρομαι στην σχεδόν καθημερινή διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών από διακινητές στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, οι οποίοι κινούνται και ΑΝΤΙΘΕΤΑ στη κατεύθυνση κυκλοφορίας.

Είναι ένα ζήτημα εξαιρετικής επικινδυνότητας και ασφάλειας για όλους τους πολίτες και οδηγούς της Θράκης.

Σας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, καθώς είναι καθήκον σας η προστασία των συμπολιτών μας και η εξασφάλιση της ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας τους.

Ο συντονισμός των δράσεων είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την αποτελεσματική διαχείριση των κρίσιμων καταστάσεων. Αξίζει να εξασφαλιστεί η στενότερη συνεργασία μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου, της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. και των τοπικών πολιτικών αρχών για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Επιπλέον, αξίζει να  επανεξεταστούν οι  κανονισμοί που αφορούν τις καταδιώξεις και να εφαρμοστούν  συγκρίσιμα πρότυπα και πρωτόκολλα, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι και να εξασφαλιστεί η ασφαλής έκβαση των έκτακτων αυτών καταστάσεων.

Δυστυχώς ακόμη, δεν έχουν ληφθεί αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την επίλυση του εξαιρετικά επικίνδυνου αυτού φαινομένου.

Ως εκ τούτου σας παρακαλώ θερμά να εξετάσετε με προσοχή το ζήτημα και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και την προσοχή σας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.