Παρεμβαση Ευριπιδη Στυλιανιδη για το δημογραφικο

«Ελπίδα του Κράτους των 200 ετών είναι το ελληνικό έθνος των 3.000 ετών»

Στο STARFORUM που οργάνωσε το STAR TV στη Λαμία συμμετείχε ο Βουλευτής Ροδόπης και Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μαζί με ξεχωριστές προσωπικότητες της Ελληνικής δημόσιας ζωής. 

Στο  κοινό πάνελ συμμετείχαν οι εξής: ο Καθηγητής Γιώργος Φίλης, ο Καθηγητής Σχολής Ευελπίδων Κ.Γρίβας, ο Καθηγητής Οικονομικού Αν.Λαυρέντζος και στρατηγός ε.α. Κ.Τσιρίδης. Στο συνέδριο μίλησαν ξεχωριστές προσωπικότητες από την πολιτική, την οικονομία, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την τέχνη, τη δημοσιογραφία κλπ. 

Σημαντική ομιλία έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, πολλοί Υπουργοί και στελέχη όλων των κομμάτων. 

Στην παρέμβαση του, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσίασε διεθνή στοιχεία από το Συμβούλιο της Ευρώπης, εθνικά στοιχεία και στοιχεία για τη δημογραφική εξέλιξη στη Θράκη κάτι που έχει να κάνει και με την εθνική θωράκιση. Κεντρική ιδέα της παρέμβασης του Βουλευτή Ροδόπης ήταν ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, διότι η Παιδεία μαζί με την Πίστη είναι αυτές που συγκρατούν συνδεδεμένους με την πατρίδα, τους απόδημους Έλληνες και ενσωματώνουν στην Ελληνική κοινωνία αποτελεσματικά ξένους συγγενείς πληθυσμούς. Συγκεκριμένα τόνισε, ότι η δύναμη μας δεν είναι η αριθμητική υπεροχή, αλλά η ποιοτική κυριαρχία που δεν πρέπει να απολέσουμε. Το Κράτος μας είναι μικρό και έχει ηλικία μόλις 200 ετών, ενώ το έθνος – ο πολιτισμός μας είναι 3.000 ετών και διατηρεί διαχρονικά το σεβασμό και το θαυμασμό της οικουμένης. Αυτή η ταυτότητα είναι η εγγύηση της επιβίωσης αλλά και της υπεροχής μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.