Παρεμβαση Δ. Χαριτου στην Επιτροπη Εξωτερικων και Αμυνας της Βουλης για την αποστολη στρατιωτικου υλικου στην Ουκρανια

«Ανησυχούμε γιατί με τη λογική του προβλέψιμου και υπάκουου συμμάχου που ακολουθείτε δε μπορούν να αντιμετωπιστούν οι διαρκώς αυξανόμενες αμφισβητήσεις σε βάρος της χώρας μας»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε την Τετάρτη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όπου κλήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος για να ενημερώσει για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία.

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σας έχουμε θέσει κ. υπουργέ ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως και άλλες πολιτικές δυνάμεις, συγκεκριμένα ερωτήματα σε σχέση με τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τα όπλα που έχει στείλει η χώρα μας στην Ουκρανία και δυστυχώς απαντήσεις, ακόμη και εδώ στην επιτροπή, δεν μας έχετε δώσει.

Δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός και οι πολιτικές δυνάμεις να πληροφορούνται από τις δημόσιες αναφορές του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ και του Γερμανού Καγκελαρίου ότι η χώρα μας συνεχίζει να στέλνει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία και μάλιστα ότι θα στείλει τεθωρακισμένα άρματα μεταφοράς προσωπικού που θα μας τα αντικαταστήσει με αλλά η γερμανική πλευρά.

Αν δεν υπήρχε η πληροφόρηση που διέρρευσε θα γνωρίζαμε μόνο αυτά που εσείς ενημερώνατε ότι η χώρα μας θα στείλει μόνο τα κατασχεμένα καλάσνικοφ. Όμως αυτή δεν είναι υπεύθυνη στάση ενημέρωσης των πολιτικών δυνάμεων, σε μια κρίσιμη διεθνή συγκυρία και ενώ η χώρα μας δέχεται αμφισβητήσεις και απειλές από πλευράς της γείτονος».

Παράλληλα ανέφερε ότι «ανησυχούμε γιατί με τη λογική του κατευνασμού, του προβλέψιμου και υπάκουου συμμάχου που ακολουθείτε δε μπορούν να αντιμετωπιστούν οι διαρκώς αυξανόμενες αμφισβητήσεις σε βάρος της χώρας μας».

Έκλεισε δε την παρέμβαση του λέγοντας ότι «υπάρχει επείγουσα ανάγκη να διορθωθεί η πυξίδα της εξωτερικής μας πολιτικής, σε μια κατεύθυνση πιο ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, που θα αξιοποιεί τις συμμαχίες και τις δομές, που συμμετέχει η χώρα, ιδιαίτερα τις ευρωπαϊκές, σε όφελος των συμφερόντων της χώρας μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.