Παρεμβαση Δ. Χαριτου στη Βουλη για το αλιευτικο καταφυγιο Ιμερου

«Να ανοίξει άμεσα για να μη χαθεί η τρέχουσα αλιευτική περίοδος για τους επαγγελματίες αλιείς»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε πρόσφατα το αλιευτικό καταφύγιο του Ιμέρου και συζήτησε με τους επαγγελματίες αλιείς για το σοβαρό  πρόβλημα που αντιμετωπίζουν λόγω του ότι το καταφύγιο παραμένει κλειστό για τα σκάφη τους με κίνδυνο να περιοριστεί η αλιευτική περίοδος. Η αγωνία τους ήταν έντονη για την διακοπή των εργασιών που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται για την προσωρινή διάνοιξη του αλιευτικού καταφυγίου από τις προσχώσεις. Ενώ εξέφρασαν την ανησυχία  τους πως αν συνεχίσει να παραμένει κλειστό οι επιπτώσεις στη δουλειά και το εισόδημα τους θα είναι σοβαρές σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής επικοινώνησε με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων Κων. Ζουρνατζίδου και την περιφερειακή Αρχή προκειμένου να ενημερωθεί και να αναζητηθεί λύση το ταχύτερο δυνατό.

Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να λάβει μέτρα για ανοίξει άμεσα το αλιευτικό καταφύγιο Ιμέρου για  να μη χαθεί η αλιευτική περίοδος για τους αλιείς.

Έκανε γνωστό στον υπουργό ότι οι εργασίες καθαρισμού σταμάτησαν με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, με συνέπεια το καταφύγιο να είναι σήμερα κλειστό. Ενώ σημειώνει ότι τα μέτρα που κατά καιρούς έχουν ληφθεί αποδείχθηκαν ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν σε βάθος πρόβλημα των προσχώσεων του αλιευτικού καταφυγίου του Ιμέρου.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι όμηροι αυτής της κατάστασης είναι οι επαγγελματίες αλιείς, ενώ πλήττεται και η τοπική οικονομία, και καλεί το υπουργείο αλλά και τους αρμόδιους φορείς της περιοχής να ενεργήσουν ώστε να ανοίξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το καταφύγιο Ιμέρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.