Παρεμβασεις Ιλχαν Αχμετ για τον πρωτογενη τομεα της περιοχης

Αναφορά για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων

Στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις ελιές

Κατατέθηκε αναφορά από τον βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ιλχάν Αχμέτ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Κτηνοτρόφων.

Ο βουλευτής Ροδόπης, με την αναφορά του, ζητά από του Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να αποδεχθεί σε πρώτη φάση το αίτημα των κτηνοτρόφων  για συνάντηση και να ενσκήψει με ευαισθησία πάνω στα βασικά τους αιτήματα.

Μεταξύ αυτών,

• Ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης της τιμής τους.

• Απόσυρση των άρθρων της ΚΥΑ 873/55993/26.5.2015  όπως αυτή τροποποιήθηκε από την 1217/264725/27.09.2021, που αφορούν τους κτηνοτρόφους και επαναξιολόγησή τους.

• Κατανομή Εθνικού αποθέματος.

• Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου για ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα.

• Μόνιμη μειωμένη τιμολόγηση του ρεύματος των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής.

• Εκπροσώπηση των κτηνοτρόφων σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς και επιτροπές του ΥΠΑΑΤ και στη διαδικασία διαβούλευσης για την ΚΑΠ 2021-2027.

Στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις στις ελιές

Οι παρεμβάσεις και το ενδιαφέρον του βουλευτή Ροδόπης όμως για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της περιοχής δεν σταματούν εδώ καθώς το πρωί της Τρίτης ο ίδιος επισκέφθηκε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εκτιμήσεων για τις αποζημιώσεις από παγετό στις ελιές στο νόμο Ροδόπης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στον βουλευτή, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ζημιές δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, η διοίκηση επιλέγει την υποβολή αιτήματος ένταξης τους στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΚΟΕ), γεγονός που απαιτεί την έγκριση τους από την Ε.Ε.. Η διαδικασία εκτιμάται πως θα είναι χρονοβόρα σε αυτό το επίπεδο.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα ενημερώνουμε σε κάθε βήμα τους παραγωγούς που έχουν πληγεί» διαβεβαίωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Ιλχάν Αχμέτ μην κρύβοντας πως «σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από τους βραδείς ρυθμούς με τους οποίους κινήθηκε η διοίκηση στο συγκεκριμένο ζήτημα ενόψει των πιεστικών αιτημάτων και αναγκών των ελαιοπαραγωγών της περιοχής μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.