Παραταση προθεσμιας για την υποβολη αιτησεων διορθωσης, ενστασεων κτηματογραφησης στην Π.Ε. Ροδοπης ζητα ο Ιλχαν Αχμετ

Τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαΐου

Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης, ενστάσεων κτηματογράφησης στην ΠΕ Ροδόπης, αιτείται ο βουλευτής Ροδόπης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ εξηγεί πως στις 14/3/2023 έληγε η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων διόρθωσης, ενστάσεων, στα πλαίσια της ανάρτησης στην διαδικασία κτηματογράφησης (υπόλοιπο Ν. Ροδόπης).

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, πριν τη λήξη της προθεσμίας, με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας και την επιβλέπουσα της Κτηματολόγιο Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη, δόθηκε η δυνατότητα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν λίστα με τα ΚΑΕΚ και το ΑΦΜ του δικαιούχου κάθε ΚΑΕΚ στο γραφείο Κτηματογράφησης στην Κομοτηνή μέχρι τις 14/3/2023, ώστε η διαδικασία να γίνει μέσω του γραφείου Κτηματογράφησης σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την λήξη της προθεσμίας, προκειμένου να προσκομιστούν και τα σχετικά έγγραφα που θα συνοδεύουν τις αιτήσεις διόρθωσης, ενστάσεις.

Όμως, σύμφωνα με τον βουλευτή, το εύλογο χρονικό διάστημα στο οποίο αναφερόταν η ανάδοχος ήταν μόλις τρεις μέρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλο το νομό να μην έχουν προλάβει να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες για τη λήψη εγγράφων, ενόρκων καταθέσεων κ.λ.π. προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις διορθώσεως και ενστάσεις.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη παροχής παράτασης τουλάχιστον έως τις 31/5/2023 προκειμένου να μην χαθεί το δικαίωμα κάθε πολίτη για την κατάθεση αίτησης διόρθωσης ή ένστασης, σημειώνοντας παράλληλα πως αιτήματα για παράταση της προθεσμίας έχουν υποβάλλει και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου της Π.Ε. Ροδόπης (Κτηματική Υπηρεσία Ροδόπης κ.λ.π.).

«Σκοπεύετε, ανταποκρινόμενοι σε όλους τους προαναφερθέντες λόγους και αιτήματα να δώσετε την παράταση που ζητά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης, έως τις 31/5/2023, προκειμένου να μην χαθεί το δικαίωμα του κάθε πολίτη για κατάθεση αίτησης διόρθωσης ή ένστασης στα πλαίσια της ανάρτησης στην διαδικασία κτηματογράφησης (υπόλοιπο Ν. Ροδόπης);» είναι το ερώτημα που απευθύνει ο βουλευτής Ροδόπης προς τον υπουργό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.