Παραταση για την καταβολη της ειδικης ασφαλιστικης εισφορας υπερ ΕΛΓΑ

Έως τις 30 Ιουνίου

Έως τις 30 Ιουνίου έχουν περιθώριο οι αγρότες, προκειμένου να καταβάλουν εμπρόθεσμα την ειδική ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ για το έτος 2015.
 
Την παράταση της προθεσμίας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Όπως αναφέρει ο ΕΛΓΑ, με δεδομένο ότι δεν μπορεί να δοθεί άλλη παράταση, οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές πέρυσι θα πρέπει να προχωρήσουν εντός αυτής της προθεσμίας στην εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών του 2015, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν. 

Ιλχάν Αχμέτ «Ελπίζω, στο μέλλον να υπάρξει η πρόνοια ώστε να μην χρειάζεται η τελευταία μέρα των σχετικών προθεσμιών για να δίνονται παρατάσεις»

Με αφορμή τα παραπάνω ο βουλευτής Ροδόπης με το Ποτάμι κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, πριν από δέκα μέρες, ζητούσε αυτή την παράταση σημείωσε σε γραπτό του μήνυμα:
 
«Ελπίζω, στο μέλλον να υπάρξει η πρόνοια στην λειτουργία της κεντρικής κυβέρνησης και των δημοσίων οργανισμών ώστε να μην χρειάζεται η τελευταία μέρα των σχετικών προθεσμιών για να δίνονται παρατάσεις που μοιάζουν αυτονόητες και απολύτως ταυτισμένες με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
 
Να σημειώσω, τέλος και να υπομνήσω ταυτόχρονα, προς τους φίλους παραγωγούς της Ροδόπης ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, με την παράταση που δόθηκε, οι παραγωγοί όλης της χώρας, διευκολύνονται στην τακτοποίηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων χωρίς να χάσουν την δυνατότητα να καταστούν δικαιούχοι τυχόν αποζημιώσεων που τους αναλογούν». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.