Παραπονα για την ελλειψη παρουσιας της τροχαιας στην πολη της Κομοτηνης

Τα αυτοκίνητα παρκάρουν όπου θέλουν, και δεν υπάρχει τροχονόμος το πρωί μέσα στην πόλη

Παράπονα για το γεγονός ότι η κίνηση της Κομοτηνής, και ιδιαίτερα σε κάποια σημεία που γίνονται διπλοπαρκαρίσματα, δεν ρυθμίζεται αρκετά, ενώ δεν τιμωρούνται και οι παραβάτες, εξέφρασε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανέστης Στρατιάδης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει και δυνατότητα προτάσεων που θα εισαχθούν και σε επικείμενη κυκλοφοριακή μελέτη, που περιλαμβάνεται στο ΣΒΑΚ.  

Αφορμή ήταν η συζήτηση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Κομοτηνής, που εισήχθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι περισσότερες από τις οποίες απορρίφθηκαν από την αρμόδια επιτροπή, και κατ’ επέκταση το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω έλλειψης κυκλοφοριακής μελέτης, με κάποιες από αυτές να προέχονται από την Τροχαία, και κατά την άποψη του κ. Στρατιάδη, πιθανόν να επιδεινώσουν και το κυκλοφοριακό στην πόλη.

Θύμισε δε πως παλιότερα είχε γίνει μια εκστρατεία από το Δήμο Κομοτηνής και την τροχαία, για το παρκάρισμα των δίκυκλων, και τότε ο έλεγχος ήταν μάλιστα αρκετά αυστηρός.

Όμως πλέον, τόνισε, τα αυτοκίνητα παρκάρουν όπου θέλουν, και δεν υπάρχει τροχονόμος το πρωί μέσα στην πόλη, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση για όλους.

Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εγκρίθηκαν

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 14 αιτήματα, εγκρίθηκαν μόλις τα τρία, η τοποθέτηση ελαστικών στύλων επί του οδοστρώματος στην συμβολή των οδών Σ. Βέμπο και Ηροδότου, η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος μπροστά  από την δίοδο πρόσβασης ιδιωτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Αναπαύσεως 9 και η δέσμευση μίας  θέσης στάθμευσης  Α.με.Α  επί της οδού Δελφών 7.

Η αιτιολογία για την απόρριψη των περισσότερων προτάσεων, ήταν η έλλειψη κυκλοφοριακής μελέτης, διαφορετικά θα γίνονταν αποδεκτές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.