Παραμενουν οι μισθωτες για ακομα δυο χρονια στα bungalows του Φαναριου

Την παράταση των μισθώσεων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής για όσους θέλουν να παραμείνουν

Την παράταση της μίσθωσης όσων βρίσκονται στα bungalows στην ακτή του Φαναρίου για ακόμα δύο χρόνια αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.

Το συμβούλιο αποφάσισε στην παράταση παρά την εισήγηση της υπηρεσίας, που πρότεινε την επαναδημοπράτησή τους, μετά από αίτημα και των μισθωτών τους, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και πήραν τον λόγο, μεταξύ των οποίων ο πρώην Νομάρχης Ροδόπης κ. Σταυρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Ιάσμου κ. Αμούτζας, ο πρώην αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Ζηλούδης και άλλοι.

Εισάγοντας το θέμα η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου τόνισε πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα bungalows δεν χρησιμοποιούνταν, ενώ είναι γνωστό πως σε όλα αυτά τα καταλύματα γίνονται μεγάλες δαπάνες για να συντηρηθούν.

Η παράταση κρίθηκε νόμιμη από την νομική υπηρεσία του Δήμου, τόνισε, και είχαν δεχτεί σχετικά αιτήματα ακόμα από το καλοκαίρι, παραπέμφθηκε όμως για ευνόητους λόγους το θέμα μετά τις εκλογές.

Επισήμανε δε πως η ανανέωση δεν θα είναι υποχρεωτική, ενώ ήδη υπάρχουν 5 κενά καταλύματα, που θα μπουν σε δημοπρασία μαζί με όσα προκύψουν, αν κάποιος μισθωτής δεν θέλει να ανανεώσει.

Δημοπράτηση ζητά η υπηρεσία

Την αντίθετη άποψη της υπηρεσίας κατέθεσε ο κ. Δημήτρης Μάγγας, ο οποίος τόνισε πως η σύμβαση αυτή είναι ήδη παραταθείσα, μιας και η αρχική σύμβαση ήταν για τα έτη 2020-21, και με νόμο παρατάθηκε άλλα δύο χρόνια.

Θύμισε δε πως στα κτίρια έχει κάνει παρεμβάσεις και η τεχνική υπηρεσία, σημειώνοντας πως η υπηρεσία, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου, προτείνει την επαναδημοπράτηση, και αν το σώμα κρίνει ότι είναι επαρκής να προχωρήσει.

Έλλειψη ενδιαφέροντος για τα bungalows βλέπουν οι μισθωτές

Από την πλευρά των μισθωτών ο κ. Σταυρόπουλος τόνισε πως έχουν κάνει πολλές εργασίες τόσο στα ίδια τα καταλύματα όσο και στο γύρω χώρο, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το αν με αυτή την οικονομική κρίση θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για αυτά.

Τη θέση πως δεν υπάρχει δόλος είχε και ο κ. Αμούτζας, ο οποίος τόνισε πως αν δεν υπήρχαν οι παραθεριστές τα bungalows θα ήταν όπως άλλα κτήρια στο Φανάρι, παραμελημένα.

Να σημειωθεί πως σε αυτό το σημείο ο κ. Μάγγας παρενέβη, τονίζοντας πως αφού δεν είναι σε καλή κατάσταση οι οικίσκοι, και δεν θα ενδιαφερθεί κανένας, αν βγουν σε δημοπρασία τα bungalows και οι υφιστάμενοι μισθωτές θα δουν χαμηλότερα μισθώματα.

Τελικά το συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία -μειοψηφούντος του κ. Γιάννη Λεβέντη που στήριξε την εισήγηση της υπηρεσίας- την παράταση για ακόμα δύο χρόνια, με τους μισθωτές να έχουν χρονικό διάστημα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να κάνουν τις αιτήσεις για ανανέωση, αλλά και να τακτοποιήσουν τις όποιες οφειλές τους από την προηγούμενη περίοδο, κάτι που είναι προϋπόθεση για την ανανέωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.