Παραιτηση των μελων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ζητησε ο υπ. Αγρ. Αναπτυξης

Διότι χάθηκαν οι προθεσμίες σύναψης συμβάσεων για προώθηση της φέτας

Την άμεση υποβολή παραιτήσεων όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ Δήμητρα ζητά με επιστολή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, εγκαλώντας τους ότι με δική τους «αποκλειστική ευθύνη» χάθηκαν οι προθεσμίες σύναψης των συμβάσεων για τα προγράμματα προώθησης της Φέτας ΠΟΠ.
 
Ολόκληρη η επιστολή Αποστόλου έχει ως εξής:
 
Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. 21608/11-05-2018 έγγραφο του Γραφείου Διοικήσεως του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που υπογράφεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και έλαβε αρ. εισερχ. 1032/68330/11-05-2018 στο Τμήμα Εμπορικών Ροών και Προώθησης Προϊόντων της Διεύθυνσης Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων.
 
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, το οποίο κοινοποιήθηκε και στο Γραφείο μας, σάς υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το νόμο (Ν.4412/2016) την αποκλειστική ευθύνη για τη σύννομη και εμπρόθεσμη διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας την έχετε εσείς ως αναθέτουσα αρχή. Παρά τις επανειλημμένες παρατάσεις που εξασφάλισε η Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων για λογαριασμό του Υπουργείου μας, παρήλθε άπρακτη η προθεσμία σύναψης των συμβάσεων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ με τον Εκτελεστικό Οργανισμό, με αποτέλεσμα να μη έχει καταστεί έως σήμερα δυνατή η σύναψη των μεταξύ μας συμβάσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος Προώθησης της Φέτας Π.Ο.Π. «Feta PDO. Let’s get real!» στην Ευρωπαϊκή Αγορά και σε Τρίτες Χώρες, των οποίων η προθεσμία υπογραφής έληγε την 13/05/2018.
 
Παρακαλώ για την άμεση υποβολή παραιτήσεων όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.