Παραδειγμα αρμονικης συνυπαρξης αλλα και αναπτυξης η Θρακη για τον Κ. Μητσοτακη

«Κάθε φορά που έρχομαι στη Θράκη με ικανοποίηση βλέπω τη μεγάλη πρόοδο που επιτυγχάνεται»

Συνάντηση με τους μουφτήδες της περιοχής είχε στο Γενί Τζαμί ο Πρωθυπουργός

«Η Θράκη αλλάζει, τολμώ να πω ότι αλλάζει πιο γρήγορα απ’ ό,τι αλλάζει και η υπόλοιπη Ελλάδα. Κάθε φορά που έρχομαι στη Θράκη με ικανοποίηση βλέπω τη μεγάλη πρόοδο που επιτυγχάνεται», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κομοτηνή το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στο κέντρο της Κομοτηνής και επισκέφθηκε το Γενί Τζαμί όπου είχε σύντομο διάλογο με τον τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής, Τζιχάντ Χαλήλ, τον τοποτηρητή Μουφτή Διδυμοτείχου, Οσμάν Χαμζά και τον τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης, Χεμσερή Νεζντέν και ευχήθηκε «όλα τα καλά μαζί με ευτυχία για όλους τους Μουσουλμάνους Έλληνες», για τη μεγάλη γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ (Eid Al Adha) που εορτάζεται σήμερα.

Επίσης παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Ξάνθης, Χαλήλ Καράνταη, ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, Σελήμ Ισά και ο Πρόεδρος Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Διδυμοτείχου, Ιρφάν Μολλά.

Στο χώρο βρισκόταν και πολλά μέλη της μειονότητας, που υποδέχθηκαν θερμά τον πρωθυπουργό, που περπάτησε μέσω της Ερμού προς την πλατεία και τελικά σε κατάστημα της πλατείας, όπου συνομίλησε με νέους αλλά και μέλη της τοπικής ΔΕΕΠ.

Παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης η Θράκη

«Όλη η Θράκη αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Δεν θέλω να ξεχνάω ποτέ ότι ο πατέρας μου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν αυτός ο οποίος καθιέρωσε στην πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία στην Θράκη» ανέφερε ο πρωθυπουργός μην παραλείποντας να σημειώσει πως υπάρχουν πολλά που έχουν να κάνουν ακόμη.

Έκανε δε ειδική αναφορά στον πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό και έχουν πρόθεση να το υπηρετήσουν, και με τη στήριξη της Τοπικής Aυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, θα κινηθούν έτσι ώστε οι μεγάλες αλλαγές οι οποίες έχουν ξεκινήσει στη Θράκη να επιταχυνθούν και άλλο.

Ικανοποίηση από τους Μουφτήδες

Από την πλευρά του ο Τοποτηρητής Μουφτής κ. Τζιχάντ Χαλήλ σημείωσε πως ήταν χαρά τους να υποδεχτούν τον κ. Μητσοτάκη, και να του τονίσουν πως η Θράκη αποτελεί ένα υπόδειγμα συμβίωσης, και μετέφερε και την ικανοποίηση των συναδέρφων του θρησκευτικών λειτουργών αλλά και όλης της κοινότητας.

Η επίσκεψη μπορεί να ήταν σύντομη, αλλά ο Σοφολογιότατος θεωρεί πως είχε το δικό της συμβολισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.