Παναγιωτης Τσοχλιας: «Ολοι οι στοχοι της δικης μου υποψηφιοτητας ηδη επετευχθησαν»

Ο συμπολίτης μας και υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Περιφέρεια Αττικής για την απόφασή του να θέσει εαυτόν στην διάθεση των μελών του κόμματος, το διακύβευμα των ευρωεκλογών και τα επόμενα βήματα του κόμματος

Τον λόγο στα μέλη και τους φίλους του κόμματος, ώστε αυτοί να επιλέξουν τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές του δίνει αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καλώντας τους την προσεχή Κυριακή, 14 Απριλίου να επιλέξουν είτε ψηφίζοντας ηλεκτρονικά είτε στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

Στην καινοτόμα όπως την χαρακτήρισε αυτή πρόταση, δήλωσε το «παρών» μεταξύ άλλων και ο συμπολίτης μας, δημοσιογράφος κ.Παναγιώτης Τσοχλιάς, καθώς όπως εξήγησε «για πρώτη φορά σε κάποιο κόμμα, η λογική αυτή θέτει εκτός τις όποιες πελατειακές σχέσεις και τα τζάκια εντός του» που ούτως ή άλλως στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν υπάρχουν.

Γιατί στην Αττική;

Ο κ. Τσοχλιάς είναι υποψήφιος όχι στην ιδιαίτερη πατρίδα του αλλά στον «απαιτητικό» τομέα της Αττικής. Ερωτηθείς σχετικά με την επιλογή ο ίδιος υπεραμύνθηκε αυτής, καθώς όπως τόνισε βασίστηκε στην βασική πρόταση του κόμματος για την δημιουργία νέων στελεχών.  «Μπορεί να απέχουμε μόλις 700 χλμ. από την Αθήνα, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι απέχουμε δεκάδες χιλιάδες χιλιομέτρων, στην πολιτική, την οικονομία, παντού» σημείωσε ο ίδιος εξηγώντας πως «άρα το να σε μάθουν στην Αθήνα, εκεί δηλαδή που λειτουργούν και τα υψηλόβαθμα στελέχη είναι το σημαντικό αλλά και συνάμα δύσκολο». «Νομίζω ότι η υποψηφιότητά μου αυτή κάπως προσέδωσε αυτό το ιδιαίτερο βάρος» πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως «δεν είχα κανένα στόχο να  είμαι στο ευρωψηφοδέλτιο. Οι δικοί μου στόχοι όλοι επετεύχθησαν».

Ως προς το πρόκριμα των ευρωεκλογών ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει διαφορά ως προς την υφιστάμενη «απόσταση» μεταξύ πολιτών και Ε.Ε. από την «απόσταση» πολιτών και κεντρικού αθηναϊκού κράτους. «Είμαστε μεν πολίτες της  Ε.Ε., αλλά  δεν γνωρίζουμε τα τεκταινόμενα σήμερα και κυρίως δεν γνωρίζουμε πού θα πάει η ιστορία στην συνέχεια» ανέφερε χαρακτηριστικά δίνοντας τα παραδείγματα της άγνοιας που διακατέχει την ευρεία πλειοψηφία για βασικά ωστόσο πράγματα όπως η ευρωπαϊκή πολιτική για τον αγροτικό τομέα, μετά και το τέλος του Μάαστριχτ κ.ο.κ.

Αυτήν την αλλαγή που ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όπως υπενθύμισε περιγράφει στο σύνθημα «Για μια άλλη Ευρώπη», εμπεριέχοντας και την πολυπόθητη αλλαγή και σε επίπεδο δυναμικής των εκλεγμένων εκπροσώπων στα κέντρα λήψης αποφάσεων.  «Αυτή τη στιγμή οι εκλεγμένοι του ευρωκοινοβουλίου, δεν έχουν μεγάλη δύναμη. Αυτοί που αποφασίζουν είναι οι μη εκλεγμένοι οι επίτροποι και ανά έναν μήνα τα συμβούλια των αρχηγών. Με αποτέλεσμα η Ε.Ε. κατά την άποψή μου σήμερα να είναι απλώς μια νομισματική ένωση και από εκεί και μετά οι προαναφερθέντες, μη εκλεγμένοι και οι διάφοροι “διαδρομιστές” απλά  να προάγουν συμφέροντα οικονομικά μεγάλων επιχειρήσεων πολυεθνικών» ανέφερε, δίνοντας μάλιστα το παράδειγμα της «πράσινης ανάπτυξης. «Ας μην κοροϊδεύουμε τους πολίτες ότι πρέπει να έχουν χάρτινο καλαμάκι στον καφέ τους και να δίνονται δισεκατομμύρια σε αμφιβόλου ανάγκης και αποτελεσματικότητας προϊόντα, τα οποία παράγονται από τις πολυεθνικές» πρόσθεσε.

«Όλα τα “καράβια” εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πλέουν πλέον προς την ίδια κατεύθυνση»

Η μάχη των ευρωεκλογών βρίσκει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια καλύτερη του πρόσφατου παρελθόντος φάση, με την εσωστρέφεια να αποτελεί παρελθόν. Όπως δήλωσε ο κ.Τσοχλιάς χαρακτηριστικά «είμαι πολύ αισιόδοξος, διότι δεν ακούγονται πλέον τα φάλτσα, και όλα τα “καράβια” πλέουν προς την ίδια κατεύθυνση» με πρώτο και κύριο τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, από τον οποίο όπως τόνισε «περιμένουμε να λιώσει εκατοντάδες ζευγάρια παπούτσια, γιατί όπου και αν πηγαίνει γίνεται αποδεκτός». «Δεν είναι μόνο ο χαρακτήρας του ή ο τρόπος παρουσίασής του» έσπευσε να προσθέσει τονίζοντας πως «ο πρόεδρός μας έχει υποβάλει μια σειρά προτάσεων οι οποίες κατά την άποψή μου, θα κάνουν την χώρα μας κράτος. Γιατί σήμερα πραγματικό κράτος δεν είμαστε, γεγονός που αποδεικνύεται μεταξύ άλλων και από το ότι μετά από τέτοιο πακτωλό χρημάτων, είμαστε τελευταίοι στην Ε.Ε. μετά την Βουλγαρία».

Ερωτηθείς και για τα τεκταινόμενα σε τοπικό επίπεδο ο ίδιος έσπευσε να τονίσει πως βρίσκεται εν εξελίξει μια προσπάθεια επανασύνδεσης του κόμματος με την μειονότητα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά είχε μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης με τη μειονότητα. Εκλέξαμε  βουλευτές, εκλέξαμε στελέχη, βγάλαμε στελέχη και κάποια στιγμή αυτή η σχέση διερράγη κατά ένα ποσοστό» ανέφερε προσθέτοντας πως «οι ευθύνες είναι και τοπικά και κεντρικά.  Δεν αποδόθηκαν  ποτέ και κάνουμε σήμερα  μια προσπάθεια να ξανασυνδέσουμε το ΣΥΡΙΖΑ με τη μειονότητα».

Κλείνοντας ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής προς όλους στη διαδικασία της Κυριακής, αλλά κυρίως στο «ραντεβού» της 9ης Ιουνίου, όταν και όπως επεσήμανε «θα πρέπει να γίνει μια μαζική προσέλευση στην κάλπη, να στηριχθεί ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όχι μόνο για να βγάλει περισσότερους ευρωβουλευτές, αλλά και για να φτάσει σε ένα ποσοστό το οποίο  θα σημάνει τη βεβαιότητα της επερχόμενης πολιτικής αλλαγής και ανατροπής της  σημερινής φαυλοκρατίας». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.