Παιρνει ξανα μπροστα η δημιουργια της γεφυρας στον Λισσο

Στη σημερινή ιρλανδική διάβαση μεταξύ Αρριανών και Φιλλύρας

Την ουσιαστική επανεκκίνηση της διαδικασίας για την κατασκευή της γέφυρας του Λίσσου, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Φιλλύρας και Αρριανών, σημαίνει η έγκριση της κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Βελτίωση επαρχιακής οδού Πανεπιστημιούπολη – Γρατινή –Αρριανά», και συγκεκριμένα του υποέργου «Κατασκευή γέφυρας Λίσσου και προσβάσεων επί της επαρχιακής οδούΠανεπιστημιούπολη – Γρατινή – Αρριανά» που έδωσε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.
 
Πρόκειται, όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης για την επανεκκίνηση ενός σημαντικού έργου, που είχε κολλήσει λόγω του νόμου 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις, και θα επιλύσει χρόνιες παθογένειες και προβλήματα που αφορούν στην μετακίνηση και στην οδική ασφάλεια της περιοχής της Ροδόπης και των οικισμών της.
 
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος τόνισε πως η συγκεκριμένη επαρχιακή οδός τέμνεται από 7 ποτάμια, στο μεγαλύτερο από τα οποία επίκειται η απαλλοτρίωσή, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή της γέφυρας, με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση μέσω μελέτης που είχε ολοκληρώσει η προηγούμενη διοίκηση.
 
Ήδη γίνονται έργα κατά μήκους της οδού και σε άλλες προσβάσεις, ενώ προσπαθούν να ολοκληρώσουν αυτή την προσπάθεια γιατί ένα μεγάλο τμήμα της Ροδόπης δεν έχει πρόσβαση προς το κέντρο για πολλούς μήνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.