Παιρνει σαρκα και οστα η Επιτροπη ισοτητας των φυλων στην ΑΜΘ

Πρόεδρος ορίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ η Βασιλική Παυλακάκη

Την κ. Βασιλική Παυλακάκη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Ισότητας των Φύλων, επέλεξε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ ως Πρόεδρο στην Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην ΑΜΘ, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 27 Μαρτίου.

Η επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους φορέων, με το Περιφερειακό να ορίζει μόνο την Πρόεδρο, και τους υπόλοιπους να ορίζονται από τους επιμέρους φορείς.

Οι αρμοδιότητες της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων αφορούν μεταξύ άλλων να λαμβάνει υπόψη τις πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, με σκοπό την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές της περιφέρειας, αλλά και να εισηγείται και συμμετέχει στην κατάρτιση περιφερειακού σχεδίου ισότητας.

Επίσης θα προχωρά στη διατύπωση προτάσεων και εισηγήσεων προς τα αρμόδια όργανα της περιφέρειας για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής, στην κατάθεση εισηγήσεων προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την υλοποίηση έργων που προωθούν τα ανωτέρω μέτρα και τις σχετικές δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών και στη συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στην περιφέρεια, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Μετά τον ορισμό της η κ. Παυλακάκη ευχαρίστησε τους συναδέρφους της που ενέκριναν την υποψηφιότητά της, και τόνισε πως θα συνεργαστεί με όλους για να στηρίξει την προσπάθεια για την ισότητα για όλους.

Τα μέλη της Επιτροπής

Μετά την εκλογή της Προέδρου η σύνθεση της Επιτροπής διαμορφώνεται ως εξής:

1. Βασιλική Παυλακάκη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Ισότητας των Φύλων, ως Πρόεδρο της επιτροπής.

2. Αναστασία Λιβεριάδου, Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Κομοτηνής, με αναπληρώτριά της την Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Κομοτηνής ως εκπροσώπους των Δήμων της ΠΑΜΘ.

3. Μαρία Σεβδυνίδου, υπάλληλο, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, προϊστάμενη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΑΜΘ με αναπληρώτριά της την Αναστασία Νικηφορίδου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της ίδιας Διεύθυνσης.

4. Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη με αναπληρωτή της τον Στυλιανό Μωραΐτη ως εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της ΠΑΜΘ.

5. Μαριγούλα Κοσμίδου, εκπαιδευτικό. Αν. Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ, με αναπληρώτριά της την Αικατερίνη Σαραφίδου, εκπαιδευτικό, Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ως εκπροσώπους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ.

6. Σεβαστή Χατζηφωτίου, Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ, με αναπληρώτριά της την Αγάπη Κανδυλάκη επίσης Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ

7. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, Δικηγόρο και Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με αναπληρώτριά της την Μαρία Γκαμπράνη, Δικηγόρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, ως εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων της ΠΑΜΘ

8. Την Ρούλα Τσιρτσίδου, μέλος της Ε.Γ.Ε -Παράρτημα Αλεξανδρούπολης με αναπληρώτριά της την Ειρήνη Αποστολίδου Πρόεδρο της Ε.Γ.Ε-Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, ως εκπροσώπους οργανώσεων με δράση στα θέματα ισότητας των φυλών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.