«Παγωνουν» ολες οι κατεδαφισεις αυθαιρετων σε αιγιαλους και παραλιες

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή με την οποία αναστέλλονται όλες οι κατεδαφίσεις σε αιγιαλούς μέχρι τον Νοέμβριο

Παγώνουν κατεδαφίσεις  αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες  με  τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, που ψηφίζεται στη Βουλή, την οποία συνυπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί οι Χρ. Σταϊκούρας, Αδ. Γεωργιάδης, Κ. Σκρέκας, Κ. Τσιάρας, Μ. Βορίδης, Κ. Καραμανλής, Γ. Πλακιωτάκης, Σπ. Λιβανός, Κ. Πιερρακάκης, Θ. Σκυλακάκης, Στ. Πέτσας και Ν. Χαρδαλιάς.

Με την οριζόντια ρύθμιση αναστέλλονται εκατοντάδες πρωτόκολλα κατεδάφισης σε αιγιαλούς και παραλίες για δημόσιες και δημοτικές εγκαταστάσεις σε όλη την χώρα.

Ειδικότερα σύμφωνα με την τροπολογία που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Αναστέλλεται, μέχρι την 31η-10-2021 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα κάθε είδους που υφίστανται κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων και έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού, χωρίς απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.