Π.Μαρινακης: «Η επιχειρηση εγινε μετα απο μηνυτηρια αναφορα του κοσμητορα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν έκανε εκείνος παρέμβαση προκειμένου να κληθεί η Αστυνομία στην κατάληψη και κάλεσε τον κοσμήτορα της Νομικής να ανακαλέσει

Τις προχθεσινές δηλώσεις του Κοσμήτορα της Νομικής Κομοτηνής του ΔΠΘ κ.Μιχάλη Χρυσομάλλη, περί παρέμβασης υπουργού πρώην απόφοιτου της σχολής που προκάλεσε την παρέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη της Σχολής σχολίασε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος ως απόφοιτος του Τμήματος φαινόταν ως ένας εκ των βασικών «υπόπτων».

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε, όμως, ότι δεν έγινε παρέμβαση από τον ίδιο ή άλλο μέλος της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως η παρέμβαση έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά του Κοσμήτορα.

«Η επιχείρηση, που μακάρι να μη χρειαζόταν, έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά του κοσμήτορα. Η συνέχεια μας δημιουργεί απορίες» ανέφερε ο ίδιος διερωτώμενος γιατί ενώ, όπως τόνισε προκύπτει από το δελτίο της Αστυνομίας ότι η παρέμβαση έγινε μετά από αίτημα των πρυτανικών αρχών, ο κ. Χρυσομάλλης στη συνέχεια «ενώ έκανε το καθήκον του, στη συνέχεια φοβούμενος τις μειοψηφίες, μη έχοντας σθένος, έριξε το μπαλάκι στους φοιτητές του, που αυτή τη στιγμή είναι στόχοι αυτών των μειοψηφιών».

«Δεν είμαστε πολλοί απόφοιτοι της Νομικής Κομοτηνής στο υπουργικό συμβούλιο. Είμαι ένας εξ αυτών. Δεν έγινε παρέμβαση» ξεκαθάρισε τονίζοντας ωστόσο πως επικροτεί κάθε εφαρμογή του νόμου, σχολιάζοντας πως «μακάρι να είχαμε ως φοιτητές και εμείς ένα νομικό πλαίσιο για να μη χάνουμε εξάμηνα».

«Ο κ.Χρυσομάλλης όμως, επειδή ξέρει ότι πέταξε λάδι στον ανεμιστήρα, δεν ονομάτισε. Τον καλώ να ανακαλέσει ή να ονοματίσει για να έχει τις έννομες συνέπειες, που γνωρίζει πολύ καλά ως έγκριτος νομικός» πρόσθεσε επικαλούμενος και δηλώσεις του Πρύτανη του ΔΠΘ κ.Φώτη Μάρη σύμφωνα με τις οποίες «κανένας υπουργός δεν κάλεσε τα ΜΑΤ να επέμβουν στην κατάληψη».

«Επίκειται μία σημαντική νομοθέτηση και χρειάζεται να είμαστε στην ίδια σελίδα. Και οι ακαδημαϊκοί να υποστηρίξουν αυτή τη νομοθέτηση και να μη βάζουν πλάτη σε όσους παρανομούν» κατέληξε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.