Π. Δαμιανιδης: Τεχνοκρατικη και Υπηρεσιακη η θεση του Εκτελεστικου Γραμματεα

«Θέλω να βελτιώσω όσο μπορώ τα πράγματα, να προσθέσω το δικό μου στίγμα, και να συμβάλλω και στο αναπτυξιακό κομμάτι της Περιφέρειας»

«Διατηρώ και την πολιτική μου ταυτότητα, και την πολιτική μου αυτονομία»

Να δώσει το δικό του στίγμα, συμβάλλοντας και στο αναπτυξιακό κομμάτι της Περιφέρειας ΑΜΘ, θέλει ο κ. Παύλος Δαμιανίδης από τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα στην οποία ορίστηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου.

Ο κ. Δαμιανίδης μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής και τη Νατάσσα Βαφειάδου για τις πρώτες του στοχεύσεις στη νέα του θέση, εκτιμώντας πως θα μπορέσει να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία της Περιφέρειας.

Τεχνοκρατική και υπηρεσιακή η θέση

«Ήταν και για εμένα έκπληξη η πρόταση, γιατί παρά το γεγονός ότι οι θέσεις των Γενικών Γραμματέων στους Δήμους και των Εκτελεστικών Γραμματέων στις Περιφέρειες θα πρέπει να αξιολογούνται τα προσόντα και όχι η κομματική προέλευση, συνήθως δεν λειτουργούμε έτσι στη χώρα» εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος.

Αξιολογώντας, αφού του έγινε η πρόταση, μια σειρά ζητημάτων, αποδέχθηκε την θέση, λαμβάνοντας κυρίως υπόψη ότι πρόκειται για μια θέση που δεν είναι πολιτική, αλλά τεχνοκρατική και υπηρεσιακή, «επιτελική μεν αλλά ανήκοντας στο υπηρεσιακό προσωπικό». Ρόλο στην απόφασή του βέβαια έπαιξε και το γεγονός ότι στην Περιφέρεια υπάρχει συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων του κ. Μέτιου και του κ. Σιμιτσή.

Ήδη έχει μια εμπειρία από τη διοίκηση, τόσο στο Δήμο Κομοτηνής, όσο και στην Περιφέρεια, από θέσεις αιρετού αλλά και μέλος και πρόεδρος επιτροπών της ΠΑΜΘ, η οποία θεωρεί πως θα τον βοηθήσει να ασκήσει με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά του.

Στα πρώτα του βήματα στη θέση βοηθά το γεγονός ότι παραλαμβάνει από την κ. Ζωή Κοσμίδου, που έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά στην Περιφέρεια. «Μένει σε εμένα να μπορέσω να βελτιώσω όσο μπορώ τα πράγματα, να προσθέσω το δικό μου στίγμα, και να συμβάλλω και στο αναπτυξιακό κομμάτι της Περιφέρειας» σημείωσε, ιδιαίτερα στα ευρωπαϊκά προγράμματα, που δεν είναι μέσα στις στενές αρμοδιότητες του Εκτελεστικού Γραμματέα, αλλά έχει την εμπειρία και θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.

Συνεχίζει την πολιτική του δράση

Ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον, μετά την ανάληψη της θέσης, ο κ. Δαμιανίδης τόνισε πως η επιλογή του να αναλάβει τη θέση, δεν εντάσσεται μέσα στην πολιτική του δράση. Ξεκαθάρισε δε πως «διατηρώ και την πολιτική μου ταυτότητα, και την πολιτική μου αυτονομία», και ο ρόλος που έχει να επιτελέσει είναι τεχνοκρατικός.

Επειδή η θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα είναι πλήρως διαχωρισμένη από οτιδήποτε πολιτικό, προβλέπει πως ο Εκτελεστικός Γραμματέας δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πουθενά μέχρι το τέλος της θητείας του, για αυτό και εκ του νόμου, δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητάς του οποιασδήποτε μορφής.

Έτσι προς το παρόν είναι ένα απλό μέλος του ΚΙΝΑΛ, και η πολιτική του δράση θα συνεχιστεί, αλλά όχι με την μορφή υποψηφιότητας.

Δεν βλέπει εμπλοκή στο Μέγαρο Μουσικής

Λόγω της εμπλοκής της μέχρι πρότινος Εκτελεστικής Γραμματέως κ. Κοσμίδου στο θέμα της λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής, ο κ. Δαμιανίδης ρωτήθηκε αν η ανάληψή της θέσης θα φέρει και εμπλοκή του στο Μέγαρο.

Όπως τόνισε, έχει άποψη για το θέμα του τρόπου λειτουργίας του, από την εποχή που κατείχε την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, την εξέφρασε και ως αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και συνεχίζω να την έχει, την οποία και θα εκφράσει, εφόσον ερωτηθεί από τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα.

Περαιτέρω εμπλοκή όμως πιστεύει πως δεν θα υπάρξει, μιας και τα καθήκοντά του είναι αρκετά βεβαρημένα, ξεκαθαρίζοντας χωρίς περιστροφές ότι το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αποτελεί θέμα του Περιφερειάρχη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.