Οζγκιουρ Φερχατ: Υπαρχει μεριμνα για τους μαθητες των πυροπληκτων περιοχων της Ροδοπης;

Αναγκαία η αρωγή της πολιτείας ειδικά για όσους δώσουν φέτος πανελλαδικές σύμφωνα με τον βουλευτή

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ, οι Βουλευτές της Νέας Αριστεράς φέρνουν στη βουλή την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους, στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι στο Ν. Ροδόπης η εκπαιδευτική κοινότητα επιβαρύνθηκε από τις καταστροφικές συνέπειες της πύρινης λαίλαπας, που έπληξε το νομό. Η βίαιη ανατροπή του οικογενειακού προϋπολογισμού και της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και η διατάραξη της ομαλής λειτουργίας των σχολείων, είναι λογικό να μην αφήνει ανεπηρέαστους τους μαθητές/τριες, κυρίως όσους /σες θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Επιπλέον, το μέγεθος της καταστροφής δημιουργεί συνθήκη  άνισης μεταχείρισης των μαθητών της Γ΄Λυκείου, σε σχέση με τους εξεταζόμενους μαθητές άλλων περιοχών. Για τους παραπάνω λόγους είναι αναγκαία η αρωγή της πολιτείας, όχι μόνο στην επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης των καταστροφών και ενίσχυσης των πληγέντων, αλλά και στη λήψη μέτρων στήριξης των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους.  

Οι Βουλευτές ρωτούν τον Υπουργό:

Προτίθεστε να εντάξετε στα ευνοϊκά μέτρα τους μαθητές των Δήμων Ιάσμου και  Μαρωνείας-Σαπών, που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις το 2024, όπως ίσχυσαν για άλλες πυρόπληκτες περιοχές;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.