Οζγκιουρ Φερχατ: «Το αποτελεσμα δειχνει παρα πολλα για την πολιτικη που εχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτη την περιοχη»

«Βεβαίως και σεβόμαστε τη συνθήκη της Λωζάνης»

Στο εκλογικό αποτέλεσμα επέλεξε να εστιάσει τις δηλώσεις του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Οζγκίουρ Φερχάτ. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το πρόσωπο εκείνο που ήταν στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης όλο τον προεκλογικό του μήνα, ωστόσο στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση ως εκλεγμένος εκπρόσωπος της Ροδόπης, επέλεξε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, να μην επικεντρωθεί σε αυτό, αλλά να ερμηνεύσει πολιτικά το εκλογικό αποτέλεσμα στην περιοχή, ως νίκη των πολιτών απέναντι στις πιέσεις που ασκήθηκαν και ως μια επιβράβευση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην περιοχή.

Αναλυτικά ο κ. Φερχάτ ξεκίνησε την τοποθέτησή του από το πανελλαδικό αποτέλεσμα επισημαίνοντας πως: «νομίζω ότι είναι μια ιδιαίτερη βραδιά απόψε για την περιοχή μας. Ολοκληρώνεται ένας πολύ μεγάλος αγώνας για την περιοχή μας ο οποίος ήταν πάρα πολύ δύσκολος αλλά συνάμα ήταν και πολύ όμορφος. Το γενικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Είναι μια σημαντική ήττα, νομίζω όμως πως με το πρόγραμμα μας μπορούμε να αναδιοργανώσουμε τις δυνάμεις μας έτσι ώστε από αύριο να ξεκινήσουμε τον πολιτικό μας αγώνα μέσα στην κοινωνία για να φέρουμε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκεί που του αρμόζει. Το κόμμα μας προέρχεται από τα σπλάχνα της κοινωνίας. Είναι ένα κόμμα το οποίο έχει καταφέρει πάρα πολλά σε συνάρτηση με τους κοινωνικούς αγώνες».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους τους δημοσιογράφους γιατί επιμείνατε να έρθετε σε επικοινωνία είτε με εμένα προσωπικά, είτε με τα στελέχη του κόμματος. Αυτό είναι τιμή για έναν υποψήφιο από τη Ροδόπη. Συνάμα θα ήθελα όμως  να δείξετε λίγη δημοσιογραφική κατανόηση καθώς είχαμε έναν αγώνα να δώσουμε εδώ στη Ροδόπη αφού η κάλπη ήταν άδεια και εγώ ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου μαζί με όλους τους συντρόφους  δεν μπορούσα να είμαι στη διάθεσή σας. Εγώ θα ήθελα να μιλήσω για το αποτέλεσμα της Ροδόπης, που όπως αντιλαμβάνεστε δείχνει πάρα πολλά για την πολιτική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την περιοχή».

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις κατηγορίες που του προσάπτονται ο κ. Φερχάτ υπογράμμισε πως «το κόμμα μας έχει δώσει σαφείς απαντήσεις. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για ένα βουλευτή  να βγαίνουν κεντρικές ανακοινώσεις. Θα σας παρακαλούσα να παραμείνετε στη σημασία και την ουσία του σημερινού αποτελέσματος. Όπως ξέρετε, παρά της πιέσεις εδώ και ένα μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατάφερε παρά τις πιέσεις να φέρει την πρωτιά. Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με το αποψινό αποτέλεσμα, χιλιάδες κόσμου που μας ψήφισε παρέμεινε κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πιστεύω ότι αυτό είναι το σημαντικό».

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το θέμα δεν σταμάτησαν και έτσι ο κ. Φερχάτ  συνέχισε λέγοντας «βεβαίως και σεβόμαστε τη συνθήκη της Λωζάνης. Έχω πάρα πολλές φορές διατυπώσει στις απόψεις μου για ορισμένα θέματα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ροδοπίτες και τις Ροδοπίτησσες για αυτό το αποτέλεσμα παρά τις πιέσεις παρά τη μεγάλη δημοτικότητα που απόκτησε η περιοχή μας τελευταία. Θα σας πρότεινα να σκύψετε πάνω στα πραγματικά προβλήματα της Ροδόπης. Αυτές τις μέρες κανένα κανάλι δεν μίλησε για τη μετανάστευση, για το βιοτικό επίπεδο και τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα και εμείς ως κόμμα έχουμε τις αρχές και τις αξίες μας και με αυτά θα πορευτούμε, όπως κάναμε εδώ και δεκαετίες, έτσι ώστε η περιοχή πολιτικά να μπορεί να δικαιώνεται, όπως έκανε απόψε το βράδυ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.