Οζγκιουρ Φερχατ, Ευριπιδης Στυλιανιδης και Ιλχαν Αχμετ οι εκπροσωποι της Ροδοπης στην επομενη Βουλη

Η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών της 21ης Μαΐου από τους υποψηφίους της Ροδόπης

Την επανεκλογή δύο εκ των υποψηφίων που εκπροσώπησαν την Ροδόπη και κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, των κ.κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη και Ιλχάν Αχμέτ, καθώς και την εκλογή για πρώτη φορά του κ.Οζγκιούρ Φερχάτ, είχαν ως αποτέλεσμα οι ψήφοι των Ροδοπιτών και των Ροδοπιτισσών, που προσήλθαν στις κάλπες την Κυριακή, 21 Μαΐου στο πλαίσιο των εθνικών εκλογών.

Σε μία «γαλάζια» στο σύνολό της Ελλάδα, η Ροδόπη έκανε την διαφορά, όντας ο μοναδικός νομός της χώρας που στον εκλογικό χάρτη «βάφτηκε» ροζ, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις ψήφους που κέρδισε ο κ.Φερχάτ, ο οποίος σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάλπης ξεπέρασε τις 12.000 ψήφους.

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 94,35% των σταυρών ο κ.Φερχάτ Οζγκιούρ συγκεντρώνει 12.208 ψήφους, έναντι 10.390 του κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και 5.689 ψήφων του κ.Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος ναι μεν είδε τις ψήφους του να μειώνονται πετυχαίνοντας ωστόσο την επανεκλογή του.

Όπως και τα αποτελέσματα των κομμάτων έτσι και η σταυροδοσία των υποψηφίων σε όλη την χώρα, και την Ροδόπη, έδειξε από νωρίς τους «νικητές» της πρώτης αυτής εκλογικής αναμέτρησης, με τους νέους βουλευτές πλέον της Ροδόπης να σπεύδουν στο «ορμητήριο» των εκλογών στη Ροδόπη, στο κτίριο της πρώην νομαρχίας Ροδόπης για τις πρώτες τους δηλώσεις, πλην του κ.Οζγκιούρ Φερχάτ ο οποίος πρώτα έδωσε το παρών στον τόπο καταγωγής και κατοικίας του στον Ίασμο και ακολούθως στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Φερχάτ Οζγκιούρ: «Το αποτέλεσμα αφήνει πολλές προοπτικές ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε εκ νέου την περιοχή μας από την αρχή»

Φτάνοντας στο εκλογικό κέντρο, περιστοιχισμένος τόσο από στελέχη της ΝΕ Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όσο και από πολίτες, ο κ.Φερχάτ έστειλε το πρώτο του μήνυμα για το αποτέλεσμα των εκλογών, ευχαριστώντας όλους όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους, καθώς όπως τόνισε «καταφέραμε να κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά στο νομό, αποδεικνύοντας ότι οι κοινωνικές μας ευαισθησίες, οι ευαισθησίες που αφορούν στον τόπο μας, είναι πολύ ψηλότερα και αξίζει να ζούμε την κάθε στιγμή ώστε να προσφέρουμε κοινωνικά, πολιτικά και κυρίως από την προοπτική του ανθρώπου φέρνοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο».

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα, όπου το αίσθημα της χαράς διαδέχεται το αίσθημα της ευθύνης που όπως σημείωσε «βαραίνει όλους εμάς και πρέπει να παλέψουμε όλο το επόμενο διάστημα ώστε να φέρουμε την ανατροπή, πιστεύοντας στα ιδανικά, την ιδεολογία και τις αξίες μας, καθώς έχουμε πολλά να προσφέρουμε».

«Ως μέρος ενός συνόλου, μιας συλλογικότητας, μιας κοινωνίας που υπηρετεί πιστά αυτόν τον τόπο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συναγωνιστές της ζωής που στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είχαμε ένα αποτέλεσμα που μας αφήνει πολλές προοπτικές ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε εκ νέου την περιοχή μας από την αρχή» πρόσθεσε για να υπογραμμίσει πως «δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τις υπόλοιπες περιοχές».

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι, αλλά αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που σήμερα πήγαν στις κάλπες και ήταν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αυτής της μάχης στην Ροδόπη» συνέχισε για να τονίσει πως «δεν φοβόμαστε, δεν δειλιάζουμε, δεν υποχωρούμε, δεν οπισθοχωρούμε σε αυτήν την μάχη. Το μόνο στοίχημα που έχουμε βάλει εντός της κοινωνίας είναι να πάμε μπροστά. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτήν την χαρά να πάει χαμένη και τουλάχιστον όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που σήμερα στέκονται στο πλευρό μας πρέπει να είναι το εχέγγυο του μέλλοντος». «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα συνεχίσει δυνατά, ακόμα πιο δυνατά, ώστε να είναι ο λαός μπροστά» κατέληξε.  

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Η εκλογή μου αναγνώριση της προσπάθειας να στηρίξω την Ροδόπη στα δύσκολα»

Για μια μεγάλη πολιτική αλλά και ηθική δικαίωση έκανε λόγο μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, 22 Μαΐου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπογραμμίζοντας την μεγάλη νίκη και για το κόμμα της ΝΔ αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον οποίο αυτή πιστώνεται. «Και εγώ εδώ έχω μια εκλογή η οποία συντελέστηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες, μέσα από την οποία έδειξα όμως σε όλους, το πόσο σημαντικό είναι να είσαι συνεπής στις θέσεις σου και να αγωνίζεσαι επίμονα για τα θέματα της περιοχής» ανέφερε ο ίδιος.

Επανερχόμενος στον «θρίαμβο» της ΝΔ πανελλαδικά ο ίδιος διευκρίνισε πως «ο κόσμος έκανε την σύγκρισή που προκαλούσαμε να γίνει και επέλεξε την σοβαρότητα, την μαχητικότητα, την τόλμη και όλο το προφίλ αυτό που ανέδειξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ» για να εξηγήσει ωστόσο πως «τελείωσε η μάχη αλλά όχι ο πόλεμος».

«Έχουμε έναν δεύτερο γύρο για να μπορέσει να παραχθεί μια σταθερή κυβέρνηση που θα υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της» τόνισε ενώ αναφερόμενος στην μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα εξέφρασε την άποψη ότι «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έπεσαν σε αντιφάσεις, δεν πείσανε, ουσιαστικά συγκριθήκανε οι κυβερνητικές θητείες και ο κόσμος εκτίμησε και αξιολόγησε απολύτως θετικά την διαχείριση των απανωτών κρίσεων από τη ΝΔ με επιτυχία».

Ο κ.Στυλιανίδης αναφερόμενος στο δικό του προσωπικό αποτέλεσμα έκανε λόγο για αναγνώριση της προσπάθειάς του να στηρίξει την Ροδόπη «στα δύσκολα», αναφερόμενος και στους δύο εκλεγμένους βουλευτές κ.κ.Ιλχάν Αχμέτ και Οζγκιούρ Φερχάτ, που κέρδισαν τις ψήφους της μειονότητας. Ερωτηθείς σχετικά, καθώς και ο ίδιος στην φετινή προεκλογική περίοδο έκανε «άνοιγμα» προς τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, εξήγησε πως δεν έχει απώλειες ούτε από την πλευρά της πλειονότητας ούτε από την πλευρά της μειονότητας, δεδομένου και του χαμηλού ποσοστού συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία που εν αντιθέσει με το μέσο όρο της χώρας που κινήθηκε πάνω από 62% στην Ροδόπη άγγιξε μόλις το 50-52%.

«Αν κάνεις την αναγωγή στις ψήφους τις οποίες συγκέντρωσα έχουν και αυτή τη διασπορά» ανέφερε για να εξηγήσει ωστόσο πως τα άλλα δύο κόμματα ψηφίστηκαν κυρίως από την μειονότητα ώστε να μπορέσει να βγάλει τους δικούς της εκπροσώπους.

Εμμένοντας στην αποχή ο ίδιος αναφέρθηκε σε «λογική εξήγηση» που δεν είναι άλλοι από την απουσία κυρίως των νέων ανθρώπων, όπως φοιτητές ή συμπολίτες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, για να εκφράσει την άποψη πως σε πανελλαδικό επίπεδο το ποσοστό της συμμετοχής, είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

«Ξεκινάμε μια μάχη από μηδενική βάση»

Ως προς την πιθανότητα της εκ νέου καθόδου στις κάλπες και τα διακυβεύματα αυτής, ο ίδιος μίλησε για έναν νέο κύκλο με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, για να υπογραμμίσει πως «ξεκινάμε μια μάχη από μηδενική βάση, στην οποία θα πρέπει να πείσουμε ότι αν ο κόσμος επιθυμεί να έχει σταθερή κυβέρνηση την επόμενη μέρα και μάλιστα με ξεκάθαρο πρόγραμμα οφείλει να στηρίξει την ΝΔ να πετύχει την αυτοδυναμία».

Άρα, όπως σημείωσε, «ψήφοι οι οποίοι χάθηκαν σε μικρότερα κόμματα για να εκδηλώσουν την διαμαρτυρία τους ή την πίκρα τους ή οτιδήποτε άλλο είναι μια μοναδική ευκαιρία τώρα να συσπειρωθούν για να δώσουν τη ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση και να προστατέψει και την σταθερότητα και την συνέχεια και την προοπτική της χώρας».

Ιλχάν Αχμέτ: «Όταν τελειώσει η μάχη του σταυρού ξεκινά η μάχη της παράταξης»

Για έναν δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα έκανε λόγο μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ.Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος έσπευσε να ευχαριστήσει το σύνολο των ψηφοφόρων του αλλά και των συνεργατών του.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην «αναγέννηση» του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αλλά και στην «καταδίκη» όπως την χαρακτήρισε του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Ο Ελληνικός λαός καταδίκασε με τον πιο ηχηρό τρόπο όχι μόνο τον Αλέξη Τσίπρα, το πολιτικό μέλλον του οποίου θα ήταν αδιάφορο, αλλά τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε και το γεγονός ότι δεν έδειξε μια σοβαρή αντιπολίτευση, επικεντρώνοντας το μήνυμα της κάλπης στην φράση «τώρα είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ».

Όπως και κατά τις πρώτες του δηλώσεις από την πρώην νομαρχία Ροδόπης το βράδυ της Κυριακής, έτσι και στις δηλώσεις του στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ.Αχμέτ δήλωσε σίγουρος, για την «επαναφορά» της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, τονίζοντας πως «θα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση». «Μπορεί όχι σε αριθμούς, αλλά κατ’ ουσίαν θα είμαστε η μόνη αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ και ανάλογα μπορεί τόσο η παράταξη όσο και ο πρόεδρός μας να αναδειχθεί ο μεγάλος ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων για το καλό της χώρας και της Θράκης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξόφλησε τις επιταγές του δεν κατάφερε να εκπροσωπήσει την σοσιαδημοκρατία, με μπερδεμένα αφηγήματα, και πολιτικές που αποδεικνύουν πως δεν επέστρεψε ποτέ στην προοδευτικότητα αλλά έμεινε στην εκμετάλλευση των αρμών της εξουσίας» ανέφερε αναγνωρίζοντας την επιτυχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που όπως επεσήμανε «ακολούθησε έναν δρόμο κεντρώο».

«Είμαι πεπεισμένος ότι ανοίγει ο δρόμος για το ΠΑΣΟΚ, γεγονός που θα κριθεί και από εμάς, από όσους εκλεγούμε και στον δεύτερο γύρο των εκλογών που θα πάμε όπως όλα δείχνουν,  με τον πρόεδρό μας να αναλαμβάνει τον πολιτικό σχεδιασμό της παράταξης» πρόσθεσε για να επισημάνει πως «θα αποδειχθεί και στην Βουλή πως τα αυτιά του Έλληνα έχουν στραφεί προς τα εμάς για την επόμενη τετραετία».

Ο ίδιος δήλωσε ευχαριστημένος και από την επίτευξη του στόχου των ψήφων και Χριστιανών συμπολιτών, θέλοντας να συγχαρεί επίσης και τους συνυποψηφίους του. «Ο σταυρός είναι όλοι εναντίον όλων αυτή είναι η δημοκρατία του σταυρού, ωστόσο όταν τελειώνει η μάχη του σταυρού ξεκινά η μάχη της παράταξης» ανέφερε για να στείλει μήνυμα ενότητας ώστε «να φέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην Ροδόπη».

Ερωτηθείς σχετικά για το διακύβευμα της επόμενης εκλογικής διαδικασίας ο ίδιος επέμεινε στην αλλαγή του κεντρικού αφηγήματος στην Ελλάδα που αφορά στην αλλαγή του τοπίου στον προοδευτικό κόσμο. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε ενδεχόμενες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για  να υπογραμμίσει πως «εγώ δεν επενδύω στον διαμελισμό ενός κόμματος, τα εσωτερικά τους δεν με ενδιαφέρουν, αλλά δεν μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας με μία τέτοια ήττα να μείνει εκεί ή να μην πράξει κάτι άλλο».

«Απώλεια για την  Ροδόπη η μη εκλογή του Δημήτρη Χαρίτου»

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Ροδόπη ο ίδιος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ.Φερχάτ Οζγκιούρ, για να τονίσει ωστόσο πως «ο κ.Χαρίτου δούλεψε πάρα πολύ για την περιοχή και πιστεύω ότι η μη εκλογή του αποτελεί απώλεια για την Ροδόπη». «Οι επιλογές δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, οι εκλογές έχουν διεξαχθεί κάτω από ειδικές συνθήκες στην Ροδόπη, αυτό το ξέρει όλο το πανελλήνιο από εκεί και πέρα όλοι θα κριθούμε».

Δημήτρης Χαρίτου: «Έδωσα μια πολύ μεγάλη πολιτική και εκλογική μάχη»

Ευχαριστίες προς όλους όσους στήριξαν την υποψηφιότητά του εξέφρασε σε γραπτή του δήλωση ο κ. Δημήτρης Χαρίτου το πρωί της Δευτέρας, αφήνοντας ωστόσο «υπονοούμενα» για τις συνθήκες στο κόμμα πανελλαδικά και τοπικά, κάνοντας λόγο για «περιβάλλον καθίζησης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.» αλλά και «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ψήφου στη Ροδόπη».

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες συμπολίτες της Ροδόπης που με εμπιστεύθηκαν, αναγνωρίζοντας την σημαντική πολιτική παρουσία και δράση μου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Όπως να ευχαριστήσω και εκείνους που ενώ προβληματίστηκαν, τελικά δεν έγινε δυνατόν να συναντηθούμε στην κάλπη» ανέφερε ο ίδιος για να τονίσει πως «όλο αυτό το διάστημα έδωσα προσωπικά μια πολύ μεγάλη πολιτική και εκλογική μάχη, μέσα σε ένα γενικότερα αντίξοο περιβάλλον καθίζησης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., όπως και στις δύσκολες συνθήκες τοπικά που διαμόρφωσαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ψήφου στη Ροδόπη». «Συγχαρητήρια στους βουλευτές που αναδείχτηκαν για να εκπροσωπήσουν τη Ροδόπη» κατέληξε.

Γιώργος Πεταλωτής: «Συνεχίζω να στηρίζω ακόμη περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, για τη χώρα, την κοινωνία και για τη Ροδόπη»

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής απηύθυνε το μήνυμά του σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ροδόπη ο κ.Γιώργος Πεταλωτής.

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της κάλπης, δίνοντας τα συγχαρητήριά του σε όσους εκλέγονται, αλλά και στο σύνολο των υποψηφίων των κομμάτων, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του «για τους ανθρώπους που με πλαισίωσαν, με στήριξαν, με ψήφισαν. Κάνοντας πολλές φορές υπερβάσεις και σπάζοντας στεγανά».

«Η δεύτερη θέση είναι ούτως ή άλλως τιμητική για εμένα, αλλά και στις συγκεκριμένες συνθήκες της Ροδόπης ακόμη περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας σαφές πως «συνεχίζω να στηρίζω ακόμη περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, για τη χώρα, την κοινωνία και για τη Ροδόπη. Συνεχίζουμε!».

Θεοφάνης Κωφίδης: «Συνεχίζω με ακλόνητη προσήλωση ώστε στις 25 Ιουνίου η Ροδόπη μας να έχει το ίδιο χρώμα με την υπόλοιπη Ελλάδα»

«Το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών είναι χωρίς αμφιβολία ένας εκλογικός θρίαμβος για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο δεύτερος σε ψήφους υποψήφιος του ψηφοδελτίου της ΝΔ κ. Θεοφάνης Κωφίδης για να συμπληρώσει πως «αποτελεί την αφετηρία για να κάνει η χώρα μας επιτέλους το μεγάλο βήμα μπροστά».

«Ο κόσμος πείστηκε από τον ξεκάθαρο τρόπο που απευθύνθηκε η Παράταξη και ο Πρόεδρος στον ελληνικό λαό, σε όλους τους Έλληνες» πρόσθεσε για να υπογραμμίσει πως «η ευημερία για την οποία όλοι μιλάνε, αλλά ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα, είναι πλέον χειροπιαστός στόχος για την αυτοδύναμη Κυβέρνηση που θα προκύψει σε ένα μήνα από τώρα».

Ο ίδιος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τους πολίτες της Ροδόπης που όπως επεσήμανε «πίστεψαν σε εμένα φέρνοντάς με στη δεύτερη θέση, στηρίζοντας την προσπάθειά μου σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που ήμουν υποψήφιος» δεσμευόμενος πως «θα συνεχίσω την προσπάθεια να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου, όπως φυσικά και σε όλο το λαό της Ροδόπης που προσδοκά να αλλάξει σημαντικά η εικόνα του νομού μας».

Ο κ.Κωφίδης αναφέρθηκε και στην «αρνητική εξαίρεση» όπως την χαρακτήρισε της Ροδόπης στον πολιτικό χάρτη της χώρας, εκφράζοντας την απογοήτευση και την στεναχώρια του, για να τονίσει ωστόσο πως «δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε αυτό το αποτέλεσμα ως μια πραγματικότητα που δεν αλλάζει».

«Και μπορεί και θέλουμε να αλλάξει» ανέφερε υπογραμμίζοντας πως «γι’ αυτό όμως πρέπει τώρα, όχι αύριο, να δούμε τι πήγε στραβά, τι έφταιξε».

«Όλοι μας, τοπικοί παράγοντες, Πολιτεία, εκπρόσωποι της Ροδόπης στα κέντρα εξουσίας, Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, κομματικά στελέχη εδώ και στο κέντρο, οφείλουμε να σκύψουμε σε βάθος και να δούμε τα προβλήματα, να δούμε τι πρέπει και τι μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα για τη Ροδόπη. Ότι αν πραγματικά κατανοήσουμε όλα τα αίτια – και όχι μόνο τους εξωγενείς παράγοντες – αν θέσουμε συγκεκριμένους στόχους και αν συνθέσουμε τις δυνάμεις μας, τότε θα πετύχουμε αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας» ανέφερε για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως «δε θέλω να αφήσω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα συνεχίσω σε αυτό ακριβώς το πνεύμα, ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που αξίζουμε. Για να φέρουμε και στην περιοχή μας την ισόρροπη ανάπτυξη και προοπτική. Πρέπει να δουλέψουμε συστηματικά και συντονισμένα. Συνεχίζω με ακλόνητη προσήλωση ώστε στις 25 Ιουνίου η Ροδόπη μας να έχει το ίδιο χρώμα με την υπόλοιπη Ελλάδα».

Γιώργος Μανανάς: «Το ΠΑΣΟΚ άντεξε και μεγάλωσε»

«Το ΠΑΣΟΚ άντεξε και μεγάλωσε» ήταν το μήνυμα του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.Γιώργου Μανανάς ο οποίος σε γραπτή του δήλωσε εξέφρασε τα συγχαρητήριά του τόσο προς όλους τους εκλεγμένους βουλευτές της Ροδόπης όσο και προς τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.Ιλχάν Αχμέτ.

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν το κόμμα αλλά και τον προσωπικό του αγώνα, ανανεώνοντας το «ραντεβού» του μέσω συνέντευξης στα τοπικά ΜΜΕ τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ελένη Χατζή: «Συνεχίζουμε για την τελική αυτοδυναμία της ΝΔ και την πορεία προς την πρόοδο»

Με την φράση του Β. Ουγκώ «Η υπέρτατη ευτυχία στη ζωή είναι να ξέρεις ότι σ’ αγαπούν» επέλεξε να ευχαριστήσει όλους όσους την στήριξαν αλλά και της ευχήθηκαν για την ονομαστική της εορτή η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ κ.Ελένη Χατζή. «Η μεγάλη μας θρησκευτική γιορτή συνέπεσε με την ιστορική νίκη της παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας και την βούληση του ελληνικού λαού για σταθερότητα, ανάπτυξη, ισχυρή Ελλάδα. Συνεχίζουμε για την τελική αυτοδυναμία της ΝΔ και την πορεία προς την πρόοδο» ανέφερε η ίδια τονίζοντας πως «θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας και να παλεύω για τον τόπο μας με όλες μου τις δυνάμεις»

Στέλιος Κολτσίδης: «Αυτή η διαδρομή μπορεί να τελείωσε αλλά όχι όμως το ταξίδι»

«Η απόφαση μου να ασχοληθώ πρώτη φορά ενεργά με την πολιτική και συγκεκριμένα με την υποψηφιότητα μου ως βουλευτή του ΜέΡΑ25 ενός μικρού αντισυστημικου κόμματος, ήταν μια εξ αρχής δύσκολη αποστολή την οποία προσπάθησα να την φέρω εις πέρας με αξιοπρέπεια, σύνεση και σεβασμό στην κοινή προσπάθεια ρήξης και ανατροπής του υπάρχοντος καθεστώτος τρόμου» ανέφερε σε ανάρτησή του ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΜεΡΑ25 κ.Στέλιος Κολτσίδης.

«Με ελάχιστους πόρους και χωρίς να χρεώσω τίποτα το οικογενειακό μας πορτοφόλι, ήξερα ότι ο αγώνας θα ήταν άνισος απέναντι σε πολιτικούς δεινοσαύρους συστημικών κομμάτων, ήταν όμως έντιμος και έντονα προσωπικός» ανέφερε ευχαριστώντας όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια του αυτή. «Αυτή η διαδρομή μπορεί να τελείωσε αλλά όχι όμως το ταξίδι» κατέληξε ίδιος.

Μουσταφά Τσολάκ Αλή: «Ευχαριστώ όλους που κάνατε ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κάλπη»

Με μια σύντομη αναφορά, ως «λεζάντα» σε μια φωτογραφία από πορτραίτο του Άρη Βελουχιώτη ευχαρίστησε όσους στήριξαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος κ.Μουσταφά Τσολάκη Αλή. «Σ’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία, πέρα από ψήφους, πήραμε και δώρα από ανθρώπους της τάξης μας. Ένα απ’ αυτά ήταν ένα “πορτραίτο” του Άρη Βελουχιώτη απ’ τη πένα του φίλου και συντρόφου Παναγιώτη. Σας ευχαριστώ όλους που κάνατε ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κάλπη. Ο αγώνας συνεχίζεται» ανέφερε.

Αλή Μπουλμπούλ: «Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν μας έκανε να χάσουμε τίποτα από την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε»

Τις ευχαριστίες του προς όσους και όσες τον στήριξαν εξέφρασε και ο «πρωτοεμφανιζόμενος» υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25 κ.Αλή Μπουλμπούλ, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση, τόνισε πως κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου «προσπάθησα να δείξω ότι μια διαφορετική και εποικοδομητική πολιτική είναι δυνατή με το να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους ανθρώπους και το χαμογελαστό μας πρόσωπο» προσπάθεια που ανταμείφθηκε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αύξηση των ποσοστών του κόμματος στην Ροδόπη, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι είχε την μεγαλύτερη αύξηση σε πανελλαδικό επίπεδο, για να τονίσει πως «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και τον περιορισμένο χρόνο, είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να το πετύχουμε αυτό σε επαρχιακή βάση».

«Η κατάσταση στη χώρα πρέπει να ωθήσει όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, ιδιαίτερα τους νέους, να σκεφτούν. Ο πολιτικός χώρος που αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική αριστερά πρέπει να δράσει αμέσως πριν να είναι πολύ αργά μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Παρά όλα τα σκάνδαλα, την κρίση, το κόστος διαβίωσης και τη μετανάστευση προς εξωτερικό, μετά τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα, πρέπει πρώτα να κάνουμε αυτοκριτική και ύστερα να βρούμε τρόπους να πείσουμε τον κόσμο να πάει στις κάλπες και να αποφασίσει για το μέλλον του» ανέφερε ο ίδιος για να υπογραμμίσει πως «το αποτέλεσμα των εκλογών δεν μας έκανε να χάσουμε τίποτα από την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε». «Θα συνεχίσουμε για να πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας. Όλα μπορούν να είναι αλλιώς» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.