Οζγκιουρ Φερχατ: Αμεσα μετρα για την εξαλειψη του κινδυνου ατυχηματων στον κομβο Καλχα

«Να σταματήσουμε επιτέλους να θρηνούμε νεκρούς και τραυματίες» τονίζει ο βουλευτής

Με αφορμή νέο θανατηφόρο δυστύχημα, με ερώτησή του προς τους υπουργούς  Υποδομών & Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Οζγκιούρ Φερχάτ αναδεικνύει το φλέγον θέμα της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, ζητώντας απαντήσεις για τη σοβαρότητα που πρέπει να επιδείξει η συντεταγμένη Πολιτεία για να σταματήσουμε επιτέλους να θρηνούμε νεκρούς και τραυματίες.

Στην ερώτησή του ο κ. Φερχάτ αναφέρεται στον μακρύ πλέον κατάλογο τροχαίων ατυχημάτων, αποτέλεσμα σφοδρών συγκρούσεων που συμβαίνουν στη διασταύρωση του κάθετου άξονα Ελλάδας – Βουλγαρίας με την επαρχιακή οδό Καρυδιάς – Κάλχα και στις απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες πολιτών που κατοικούν ή εργάζονται στην περιοχή και διέρχονται καθημερινά τη συγκεκριμένη διασταύρωση.

Καθώς η οδική ασφάλεια πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία, αν δεν υπάρξουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στον συγκεκριμένο κόμβο, θα συνεχιστούν τα τροχαία ατυχήματα, σαν το πρόσφατο που στοίχισε τη ζωή σε συνάνθρωπό μας.

Ο Βουλευτής ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

– Προτίθενται να βελτιώσουν την ποιότητα των υφιστάμενων υποδομών με την προώθηση μέτρων και έργων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων  και  την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο; 

– Προτίθενται να προχωρήσουν σε σχεδιασμό βελτίωσης της σήμανσης ή ακόμη και κατάργησης του συγκεκριμένου κόμβου βάσει των στοιχείων των τροχαίων ατυχημάτων του σημείου;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.