Οζγκ. Φερχατ: Αμεσα μετρα για την εξαλειψη του φαινομενου οδηγησης στο αντιθετο
ρευμα στο εθνικο οδικο δικτυο

Κατηγορεί κυβέρνηση και αρμόδια υπουργεία για αδράνειας και ζητά άμεσες ενέργειες για την επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας από πλευράς των πολιτών

Άμεσα μέτρα για τη εξάλειψη του φαινομένου οδήγησης διακινητών στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού ζήτησε με αναφορά του προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών & Μεταφορών ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Οζγκιούρ Φερχάτ.

Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων από φορείς της περιοχής όπως η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.), ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης μέσω των οποίων ζητούν την άμεση και ουσιαστική λήψη μέτρων ασφάλειας ο βουλευτής Ροδόπης υπογραμμίζει την επικινδυνότητα του φαινομένου αλλά και την ταλαιπωρία που οι κινούμενοι επί του οδικού δικτύου οδηγοί υφίστανται, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αβελτηρία και αδράνεια».

Ο ίδιος δηλώνει την συμπαράστασή του στις δίκαιες εκκλήσεις τοπικής κοινωνίας και φορέων, καλώντας τους αρμοδίους υπουργούς σε « άμεσες ενέργειες ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας σε όσους χρησιμοποιούν το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ροδόπης».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Με καταγεγραμμένα θανατηφόρα ατυχήματα και περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών, το φαινόμενο είναι πλέον καθημερινό, σκορπίζοντας τον τρόμο στους διερχόμενους οδηγούς. Χαρακτηριστικά την Παρασκευή 28/7 όχημα, κατεγράφη σε video, να κινείται στο αντίθετο ρεύμα στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Κομοτηνή προς Αλεξανδρούπολη κοντά στα διόδια Μέστης, με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 130 km/h, το Σάββατο 29/7 όχημα που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα στη γειτονική επαρχιακή οδό Αλεξανδρούπολης – Φερών, λίγο έξω από το χωριό Μοναστηράκι, τελικά εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε χωράφι, την Κυριακή 30/7  στο Δωρικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης όχημα διακίνησης παράτυπων μεταναστών συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα ανυποψίαστης πολύτεκνης οικογένειας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ακόμα και των τεσσάρων παιδιών της, τη Δευτέρα 31/7 ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων του Ιάσμου, καθώς για ακόμα μία φορά όχημα εντοπίστηκε να κινείται στο αντίθετο ρεύμα από την Ξάνθη με κατεύθυνση προς την Κομοτηνή, την Τρίτη 1/8 αναφέρθηκε νέο περιστατικό με όχημα κινούμενο στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας οδού  από Αλεξανδρούπολη με κατεύθυνση προς Κομοτηνή, με τα διόδια της Μέστης να κλείνουν για ευνόητους λόγους, ενώ την Τετάρτη 2/8 υπάρχει νέα αναφορά για τζιπ κινούμενο ιλιγγιωδώς, αντίθετα στο ρεύμα και δίπλα στο διαχωριστικό διάζωμα που σκόρπησε τον τρόμο στους οδηγούς που κινούνταν επί της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή. Ας σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις σύλληψης διακινητών έχει διαπιστωθεί ότι στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Με την κίνηση αυξημένη λόγω της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, η επικινδυνότητα του φαινομένου και η ανασφάλεια των οδηγών στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες. Αν προστεθεί και η ταλαιπωρία που υφίστανται καθώς επιστρέφοντας από τις εργασίες τους ή κατευθυνόμενοι προς τη θάλασσα βρίσκονται ακινητοποιημένοι, καθώς κλείνει το ρεύμα εξαιτίας του αντίθετα κινούμενου οχήματος έως ότου υπάρξει ασφάλεια στη κίνηση των οχημάτων, το εκρηκτικό αυτό μίγμα δικαιολογεί απόλυτα τις εντεινόμενες διαμαρτυρίες για πλημμελή μέτρα ασφαλείας.

Εξάλλου οι πολύ συχνές καταδιώξεις μέσα σε χωριά και κεντρικές οδικές αρτηρίες είναι άκρως επικίνδυνες για τους διερχόμενους πολίτες και τους κατοίκους και επιβάλλεται η λύση που θα βρεθεί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα χωρίς να διακινδυνεύεται η ασφάλεια των πολιτών.

Χαρακτηριστική της κυβερνητικής αβελτηρίας και αδράνειας των αρμόδιων Υπουργείων είναι η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.) (Αρ. Πρωτ. 9/2023 – Θεσσαλονίκη 25/7/23) στην οποία αποκαλύπτεται ότι σε ευρεία σύσκεψη της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη ετέθη το θέμα με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο που τα κυκλώματα διακινητών δραστηριοποιούνται απειλώντας ανυποψίαστους οδηγούς και πολίτες, τονίζοντας μάλιστα “Δικό μας χρέος να καταθέσουμε το σοβαρό αυτό πρόβλημα και υποχρέωση της ηγεσίας να βρει τους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου ώστε να μη χαθεί καμία άλλη ανθρώπινη ζωή”.

Ο Οζγκιούρ Φερχάτ συντάσσεται με τις δίκαιες εκκλήσεις της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.), του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής και του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης και μεταφέροντας την εύλογη ανησυχία πολιτών και φορέων ζητά να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς για τις άμεσες ενέργειες που προτίθενται να αναλάβουν ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας σε όσους χρησιμοποιούν το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ροδόπης.

Φτάνει πια! Ευνομούμενη πολιτεία σημαίνει να δοθεί άμεσο τέλος στον φόβο και στην ανασφάλεια των πολιτών!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.