Οζ. Φερχατ: Να αποσυρθουν αμεσα τα νεα φορολογικα μετρα, οπως  ζητουν οι επιστημονικοι και επαγγελματικοι φορεις της Ροδοπης

Με αναφορά ο βουλευτής Ροδόπης θέτει υπόψη του υπουργού το ψήφισμα των φορέων

Την έντονη αντίδραση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Ροδόπης στα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής και Αν. Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Οζγκιούρ Φερχάτ, καταθέτοντας ως Αναφορά για τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών την κοινή ανακοίνωση των φορέων.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης (ΤΕΕ Θράκης), του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, του Συλλόγου Λογιστών και Φοροτεχνικών Ροδόπης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνικών Σωματείων Ροδόπης (ΟΕΒΕΣ Ροδόπης), του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης και του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης χαρακτηρίζουν άδικα τα οριζόντια φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, που πρόκειται να πλήξουν ανεπανόρθωτα  τη μεσαία τάξη της χώρας. 

Θεωρώντας το ζήτημα ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή τους και την αξιοπρέπειά τους, μιλούν για αδιάκριτη και άδικη φοροεπιδρομή μέσω αναχρονιστικών και ισοπεδωτικών μεθόδων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, που τους στοχοποιούν ως φοροφυγάδες.

Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνουν, μιλούν για τη αναγκαιότητα ουσιαστικού διαλόγου ως προϋπόθεση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ συντονίζοντας τις δράσεις τους προχωρούν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας την άμεση απόσυρση των νέων φορολογικών μέτρων.

Ο Οζγκιούρ Φερχάτ συμπαραστεκόμενος στο δίκαιο αίτημα και στον αγώνα των φορέων ζητά απαντήσεις και ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.