Οζ. Φερχατ: «Η κυβερνηση Μητσοτακη αποκλειστικα υπευθυνη για την καταρρευση του ΕΣΥ»

Σφοδρή κριτική από τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ ο βουλευτής Ροδόπης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Οζγκιούρ Φερχάτ.

«Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, λαμβάνει πλέον επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις» τονίζει ο κ. Φερχάτ σε δήλωσή του και επισημαίνει: «τα Νοσοκομεία της χώρας καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, λόγω της τραγικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. Το υγειονομικό προσωπικό, μην αντέχοντας τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, παραιτείται. Νοσοκομεία υποβαθμίζονται σε Κέντρα Υγείας. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται σε τεράστιες ουρές αναμονής. Αναβάλλονται τακτικά και έκτακτα χειρουργεία. Δεν πραγματοποιούνται χημειοθεραπείες. Τμήματα νοσοκομείων υπολειτουργούν. Οι συνθήκες φροντίδας και νοσηλείας είναι επισφαλείς. Πληθαίνουν τα περιστατικά βίας εκ μέρους ασθενών και  συνοδών κατά του υγειονομικού προσωπικού. Ασθενείς καταφεύγουν σε γείτονες χώρες, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε γιατρό».

Ο αναπληρωτής τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τον υπουργό υγείας για αυτή την κατάσταση υπογραμμίζοντας πως «αυτό το ζοφερό για την υγεία τοπίο, διαπιστώνει καθυστερημένα ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης και προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών του, προχωρά σε καρατομήσεις διοικητών. Μέσα σε ένα μήνα έπαψε από τα καθήκοντά τους τον διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», τον διοικητή του «Αγία Όλγα», καθώς και τον διοικητή και την αναπληρώτρια διοικήτρια του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου».

Ταυτόχρονα, σημειώνει πως η κυβέρνηση επιλέγει να επιλύσει τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό με ιδιώτες γιατρούς, υπογραμμίζοντας πως «είναι πολιτική επιλογή η σταδιακή ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας, είτε μέσω όπως εκχώρησης υπηρεσιών σε εργολάβους, όπως οι υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης, καθαριότητας, τώρα και γραμματειακής υποστήριξης, είτε με την είσοδο ιδιωτών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Γι αυτό και οι υποσχέσεις του υπουργού για fast track διαδικασίες προσλήψεων ιατρικού προσωπικού, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, πέφτουν στο κενό».

«Η πικρή λοιπόν αλήθεια είναι ότι, για την κατάρρευση του ΕΣΥ αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση. Απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός διάσωσης με σοβαρή ενίσχυση των δημόσιων δαπανών για την υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κινήσεις που έπρεπε να έχουν γίνει χτες!» τονίζει κλείνοντας ο κ. Φερχάτ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.