«Ουσιαστικη συμφωνια» με την ιδιωτικοποιηση της Εγνατιας βλεπει η Λαικη Συσπειρωση Κομοτηνης

Επίθεση στις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την καθυστέρηση στην έκδοση ψηφίσματος

Προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Κομοτηνής, για το γεγονός ότι τρία εικοσιτετράωρα μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6 Απριλίου για την έκδοση κοινού ψηφίσματος, μετά από αίτημα των εργαζομένων της Εγνατίας Οδού ΑΕ με αφορμή την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η διαβούλευση.

Αυτό, παρά το γεγονός ότι υπήρξε δέσμευση της δημοτικής αρχής να φέρει το σχέδιο για διαβούλευση στους επικεφαλής των παρατάξεων την επόμενη μέρα.

Η παράταξη, ορμώμενη από τη στάση των άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, οι οποίες θεωρεί πως είτε απέφυγαν να πάρουν θέση (γιατί η οδός παραχωρήθηκε ήδη), είτε έθεσαν δευτερεύοντα ζητήματα, εκφράζει την άποψη πως στην ουσία προσπαθούν να κρύψουν την ουσιαστική τους συμφωνία για την παραχώρηση της οδού και την δέσμευση της πολιτικής τους με την πολιτική των κομμάτων που τους στηρίζουν.

Για αυτό και δίνει στη δημοσιότητα την τοποθέτηση του επικεφαλής της κ. Γιάννη Λεβέντη στο συμβούλιο, με το οποίο εκφράζει την αντίθεση της στην παραχώρηση και διεκδικεί κατάργηση των διοδίων.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε μεταξύ των άλλων πως η παραχώρηση της κρατικής αυτής υποδομής φέρνει εκτός των άλλων τεράστια αύξηση του κόστους των διοδίων συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική στον τομέα των οδικών υποδομών-συγκοινωνιών όλων των κυβερνήσεων.

Η παραχώρηση, με όρους που δεν έχουν ξεκαθαριστεί, δείχνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα αναλάβουν μηδενικό επιχειρηματικό ρίσκο, την ώρα που διαχρονικά από την κατασκευή και λειτουργία της Εγνατίας Οδού, βγήκαν πολλαπλά κερδισμένοι επιχειρηματικοί όμιλοι αλλά και τράπεζες.

Όλα όσα έχουν συμβεί στην περίπτωση της Εγνατίας, ανέφερε, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την επικαιρότητα της κοινωνικοποίησης των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, των μεταφορικών υποδομών, για την ένταξη του σχεδιασμού, της κατασκευής, της συντήρησης, της λειτουργίας και της συνεχούς αναβάθμισης υποδομών, όπως οι αυτοκινητόδρομοι, στον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, με σκοπό την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για ασφαλή και δωρεάν μεταφορά, καλώντας το λαό να αντισταθεί σε αυτή την παραχώρηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.