Ως ευκαιρια να επαναπροσεγγισης της δυναμικη των δικαιωματων μεσω των Ευρωπαικων αξιων ειδε την επισκεψη Σχοινα ο Ιλχαν Αχμετ

Ανανέωσαν το ραντεβού τους στις Βρυξέλλες το φθινόπωρο

Με την ομιλία του ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς έδωσε το περίγραμμα μιας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής,  ανεκτικής και πολυπολιτισμικής Θράκης,  ανοιχτής και δεκτικής σε όλους τους πολίτες της που συνθέτουν το πολύμορφο μωσαϊκό της, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ με την αφορμή της επίσκεψης του κ. Σχοινά.

«Αυτόν τον πλούτο θέλουμε να τον κρατήσουμε ζωντανό, πέρα και έξω από εθνικισμούς και μισαλλόδοξες δοξασίες που ναρκοθετούν τις αξίες της Ισονομίας και Ισοπολιτείας και το δημοκρατικό υπόβαθρο στο οποίο έχουν οικοδομηθεί» σημείωσε, για αυτό και θεωρεί πως η παρουσία του Μαργαρίτη Σχοινά στην Κομοτηνή ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναπροσεγγίσουμε μέσα από τις ευρωπαϊκές αξίες την δυναμική των δικαιωμάτων, που δεν οφείλει κανείς μας να αγνοεί και να απεμπολεί σε μια ξεχωριστή περιοχή της Ευρώπης, όπως είναι η Θράκη. 

«Είχα,  όμως,  και την ευκαιρία να δω ξανά από κοντά ένα πραγματικό φίλο που είχα επισκεφθεί στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια,  όντας ο πρώτος Θρακιώτης πολιτικός που έθεσε στην έδρα της Ε.Ε. τα ζωτικά αναπτυξιακά θέματα του τόπου μας» ανέφερε. Καρπός εκείνης της συνάντησης και συνεργασίας ήταν η κατοπινή πρόσκληση στην Κομοτηνή του διευθυντή Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τάσου Χανιώτη, που μίλησε για τη νέα ΚΑΠ και τις προοπτικές για τα προϊόντα της περιοχής μας.

Ανανέωσαν λοιπόν το ραντεβού τους στις Βρυξέλλες το φθινόπωρο σε πιο ομαλές, ελπίζουν, συνθήκες αυτή την φορά, κρατώντας όπως επεσήμανε ο ίδιος «την αισιόδοξη προοπτική η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να γίνει μοχλός και ατμομηχανή ανάπτυξης και να ξεφύγει από το σημερινό τέλμα που οδηγεί στην φυγή και την μετανάστευση  χιλιάδες συμπολίτες μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.