Ορκιστηκε το νεο δημοτικο συμβουλιο Κομοτηνης

Γιάννης Γκαράνης: «Θα τα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε όλα όσα οραματιζόμαστε»

Παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ.Θεόδωρου Λιβάνιου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 17 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, στο πολιτιστικό κέντρο ΡΕΞ, στην Κομοτηνή.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του έκανε λόγο για μία «ιστορική στιγμή», προτρέποντας τα μέλη του συμβουλίου να εργαστούν «εν ειρήνη και ευδαιμονία». «Το βιβλίο της πόλη μας. που συνεχίζουμε να γράφουμε όλοι μαζί αλλά και τα έργα μας να είναι γραμμένα με ανεξίτηλη μελάνη που θα αναπαύσουν τους ανθρώπους και θα ευαρεστούν και τον Θεό» ανέφερε επίσης.

Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν επίσης ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Τζιχάντ Χαλήλ, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ.Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ.Βασίλης Μαυρίδης, ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ.Φώτης Μάρης, ο κ.Δάμωνας Δαμιανός εκπροσωπώντας τον βουλευτή Ροδόπης κ.Ιλχάν Αχμέτ, καθώς και η αστυνομική και στρατιωτική ηγεσία της περιοχής.

Του θρησκευτικού όρκου των μελών του Συμβουλίου και των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και τον πολιτικό όρκο του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ.Γιάννη Λεβέντη, ακολούθησε χαιρετισμός του κ.Λιβάνιου.

Γιάννης Γκαράνης: «Θα τα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε όλα όσα οραματιζόμαστε»

Τέλος στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την ορκωμοσία ο Δήμαρχος Κομοτηνής μίλησε για μία «κορυφαία σε συμβολικό επίπεδο διαδικασία που επικυρώνει θεσμικά την δημοκρατική διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών».

«Υποσχόμαστε στους συμπολίτες μας ότι θα τα καταφέρουμε, θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε το 2019 και θα ολοκληρώσουμε όλα όσα οραματιζόμαστε» πρόσθεσε για να υπογραμμίσει πως «η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι πάντα στις επάλξεις και διαρκώς ετοιμοπόλεμη, γιατί οι πολίτες, οι αγωνίες και τα προβλήματά τους, είναι δίπλα μας και μας αφορούν άμεσα τόσο η υπόσταση όσο και η επίλυση και ας μην άπτονται συχνά των δικών μας αρμοδιοτήτων».

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση πως την επόμενη πενταετία η δημοτική αρχή θα έχει δίπλα της το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, τονίζοντας πως «μόνο με ομόνοια και αποφασιστικότητα ο Δήμος Κομοτηνής θα μπορέσει να είναι αναπτυξιακά ισχυρός».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.