«Οργωσε» τη Ροδοπη η Ρενα Δουρου

Ειλικρινή διάλογο με όλους τους φορείς θεωρεί πως είχε στην περιοχή μας η Τομεάρχισσα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ

Όλους τους Δήμους της Ροδόπης επισκέφτηκε κατά την διήμερη περιοδεία της η Τομεάρχισσα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ Ρένα Δούρου, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου.

Η κ. Δούρου επισκέφτηκε φορείς, αλλά και περιόδευσε σε Κομοτηνή, Ίασμο, Σάπες, Φιλλύρα και Αρριανά, μια παρουσία που, όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, σε συνδυασμό με τις διεργασίες της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, αποτελεί κομμάτι της προσπάθειας του Κόμματος να παρουσιάσει τις προγραμματικές του θέσεις, ανατρέποντας την κρίση αξιοπιστίας που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί όλων των βαθμίδων.

Οι προγραμματικές θέσεις τους φτιάχτηκαν από τους πολίτες για τους πολίτες, σημείωσε, σε χρόνο μη προεκλογικό, κάτι το οποίο θεωρεί πως αποτελεί πρωτιά για κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για αυτό και επαναβεβαίωσε, στις επαφές της με τους πολίτες και τους φορείς της Ροδόπης, ότι αυτές ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλης της Ροδόπης, με ουσιαστικές κουβέντες και συναντίληψη με όλους όσους συναντήθηκαν ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης.

Εξέφρασε δε την άποψη πως η πραγματικότητα θα πείσει τους πολίτες που έκαναν το λάθος να εμπιστευτούν την ΝΔ, που ακολουθεί πολιτικές που είχαν προαναγγελθεί, ενώ επανέλαβε την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να νικήσει την ΝΔ έστω και με μία ψήφο, για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ειδικά για τον τομέα της, η κ. Δούρου σημείωσε πως όσο αφορά το χωροταξικό των ΑΠΕ, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για το ειδικό χωροταξικό για τις ΑΠΕ, οι οποίες έχουν παγώσει, μαζί με τις ενεργειακές κοινότητες, το εξοικονομώ, και καθυστερεί ο σχεδιασμός για την ενέργεια και το κλίμα, καθώς και τα σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής.

Τέλος, ερωτηθείσα για την παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους για την αξιοποίησή τους, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί  να εμπιστευτεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για θέματα παραχωρήσεων από Δημόσιο και ΕΤΑΔ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.