Οραμα Αναγεννησης: «Φτασαμε στο σημειο, τον Δημο Ιασμου να διοικει πλεον μια θλιβερη μειοψηφια»

Να παραιτηθεί καλεί τον δήμαρχο και την παράταξή του η αξιωματική αντιπολίτευση

Τις στρεβλώσεις που επέφερε στην αυτοδιοίκηση η εφαρμογή της απλής αναλογικής, θίγει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Όραμα Αναγέννησης», αντλώντας από το οικείο παράδειγμα του Δήμου Ιάσμου.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής κ. Κυριάκος Αμούτζας, αναφέρεται στην αρχή της δεδηλωμένης που δυστυχώς δεν έχει εφαρμογή στην τοπική αυτοδιοίκηση για να θίξει το ζήτημα της διοίκησης του δήμου Ιάσμου από «μια θλιβερή μειοψηφία των πέντε – έξι ανθρώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο, έναντι των εικοσιεπτά μελών του».

Ταυτόχρονα εξαπολύει επίθεση στον Δήμαρχο κ. Οντέρ Μουμίν, τονίζοντας πως «προσπαθεί να στηριχθεί γαντζωμένος στην εξουσία με νύχια και με δόντια με ό,τι του έχει απομείνει από τους έμμισθους συμβούλους του», καλώντας τον να παραιτηθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε κάθε χώρα η Αρχή της Δεδηλωμένης σημαίνει πως η Κυβέρνηση οφείλει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και κατ΄ επέκταση των εκπροσώπων του λαού. Για την Τοπική αυτοδιοίκηση όμως, δηλαδή για τις ‘’τοπικές κυβερνήσεις”, δεν είναι έτσι.

Για τις «τοπικές κυβερνήσεις», για τους ΟΤΑ, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Στη νομοθεσία που διέπει τους ΟΤΑ δεν υπάρχει άρθρο συγκεκριμένο που να εκφράζει την αρχή της δεδηλωμένης στους Δήμους, ούτε νομική βάση στην οποία μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι η δημοτική Αρχή θα πρέπει να χαίρει της εμπιστοσύνης της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής κατά την ανάδειξη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα.

Σήμερα στον Δήμο Ιάσμου φτάσαμε στο σημείο, μετά τις αποχωρήσεις ή και διαγραφές των συμβούλων της πλειοψηφίας, τον Δήμο να διοικεί πλέον μια θλιβερή μειοψηφία των πέντε – έξι ανθρώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο, έναντι των εικοσιεπτά μελών του! Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Ιάσμου διοικείται από έναν δήμαρχο και μία ομάδα που, αντιπροσωπευτικά, δεν ανταποκρίνεται ούτε στο 20% των ψήφων και, ενδεχομένως, ούτε καν στο ποσοστό αυτό! Έτσι το Δ.Σ. και οι Επιτροπές κατάντησαν το μακρύ χέρι του δημάρχου ενώ παράλληλα ενισχύθηκαν με υπεραρμοδιότητες στο όνομα της λεγόμενης κυβερνησιμότητας.

Αυτή η μειοψηφία είναι σήμερα που διοικεί το Δήμο Ιάσμου υπό τον Οντέρ Μουμίν.

Με τον τελευταίο να προσπαθεί να στηριχθεί γαντζωμένος στην εξουσία με νύχια και με δόντια με ό,τι του έχει απομείνει από τους έμμισθους συμβούλους του. Συνεπώς φαντάζει ως «συνέπεια» ο επικεφαλής της μειοψηφίας, να χρειάζεται τον αήθη αυταρχισμό για να επιβιώσει πολιτικά, καθώς έχει χάσει τα ερείσματά του στην τοπική κοινωνία.

Γι΄ αυτό προσπαθεί να σπείρει τον φόβο και την ανομία, καθώς χρειάζεται τους εκβιασμούς και τις απειλές προς το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου αλλά και τις στημένες διώξεις, για να μπορέσει να επιβάλει την παρουσία του και τις μικροπολιτικές επιδιώξεις του, για να μπορέσει να δικαιολογήσει την ανικανότητά του και την αποτυχία του σε όλα τα επίπεδα, για να μπορέσει να δικαιολογήσει την αδιαφάνεια και την παρανομία. Εκβιασμοί και απειλές που απευθύνονται ακόμη και στους μέχρι πρότινος συνοδοιπόρους του στον Δήμο Ιάσμου. Η στημένη μονοκρατορία του Οντέρ Μουμίν, τρέφεται από άρρωστη εγωπάθεια και ξερνά τον διχασμό, την τρομοκρατία και τη λάσπη προς κάθε κατεύθυνση.

Άλλος στη θέση του έχοντας πολιτικό ήθος κι αξιοπρέπεια, θα είχε παραιτηθεί, σεβόμενος τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς της. Όπως και οι εναπομείναντες πέντε –έξι δορυφόροι του οι οποίοι καλό θα ήταν να αναθεωρήσουν, όσο είναι νωρίς, τις απόψεις τους περί διοίκησης του Δήμου υπό αυτές τις συνθήκες!

Το καθεστώς που προσπαθεί να επιβάλει στον Ίασμο ο Οντέρ Μουμίν δεν απέχει από αυτό των δικτατορικών καθεστώτων των σκοτεινών εποχών της Ιστορίας. Γι’ αυτό και θα έχει την τύχη τους.

Η έμμισθη μειοψηφία και ο επικεφαλής της, έχουν καταλήξει επικίνδυνοι για τον τόπο μας. Και η μόνη δυνατή υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν πια στην τοπική κοινωνία είναι η παραίτησή τους. Καμία ανοχή πλέον στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.

Αυτούς που σήμερα τους ενώνει ο …κορβανάς του Δήμου, αύριο θα τους ενώσει το εδώλιο του κατηγορουμένου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.