Οντερ Μουμιν:«Δεν υπηρξε ποτε σκεψη η εκφραση εκφοβισμου προς τους υπαλληλους»

Απορρίπτει τις κατηγορίες για αυταρχισμό ο Δήμαρχος Ιάσμου, που ανακοίνωσε τους νέους προϊστάμενους και τους Διευθυντές του Δήμου

Τους νέους Διευθυντές και Προϊσταμένους των υπηρεσιών του Δήμου Ιάσμου όρισε την Δευτέρα ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα που προηγήθηκε, η οποία ξεκίνησε με αιχμηρές ανακοινώσεις του και συνέχισε με έντονες αντιδράσεις από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων, που μίλησαν για προσπάθεια εκφοβισμού.

Για τις νέες τοποθετήσεις, τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων, αλλά και τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. προς διαπίστωση τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων από εργαζομένους του δήμου Ιάσμου, μίλησε ο κ. Μουμίν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα.

Αλλαγές και ΕΔΕ

Ο κ. Μουμίν ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου ευχαριστώντας την κ. Χριστίνα Μπούκα, μέχρι πρότινος Διευθύντρια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ιάσμου για τις υπηρεσίες που προσέφερε στους Δημότες και την επιχείρηση, σημειώνοντας πως η αγάπη και ο σεβασμός του προς το πρόσωπό της παραμένει, όμως η επιχείρηση γυρίζει πλέον σελίδα.

Πλέον διευθυντής στην Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ιάσμου, αφού ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος ειδικός του συνεργάτης, δικηγόρος, Τζαναβάρ Αλή Ερτζάν, ενώ τη θέση του αναλαμβάνει η κ. Πολυχρονία Πάπατζη, Δικηγόρος.

Οι τοποθετήσεις των υπαλλήλων και οι μετακινήσεις αναρτήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στη Διαύγεια, με τον ίδιο να τονίζει πως έγιναν αρκετές μετακινήσεις, με κάποιους να παραμένουν και άλλους να απαλλάσσονται.

Με τις νέες τοποθετήσεις παραμένουν 14 οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι σε θέσεις ευθύνης, με τους Διευθυντές να γίνονται 3 από 4, αλλά να αυξάνονται κατά ένας οι προϊστάμενοι.

ΕΔΕ για 8 υπαλλήλους

Ανακοίνωσε δε πως διέταξε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. προς διαπίστωση τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων από εργαζομένους του δήμου Ιάσμου.

Η Ε.Δ.Ε. αφορά 8 υπαλλήλους της Υπηρεσίας (1 Διευθυντής, 2 πρώην Αναπληρωτές Προϊστάμενοι Τμημάτων, 2 νυν Προϊστάμενοι Τμημάτων και 3 υπάλληλοι). Για την προστασία του κύρους της υπηρεσίας, σημείωσε, η Ε.Δ.Ε. θα ολοκληρωθεί άμεσα και εντός 5 ημερών.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, θεωρεί δεδομένο ότι η λάβουσα την εντολή, κ. Μαρίνα Καρούνη, με την άρτια νομική κατάρτισή της, θα περιβάλλει την διαδικασία με αξιοπιστία, διακριτικότητα και ταχύτητα, χωρίς να επηρεαστεί η αντικειμενική κρίση της, ούτε από την Προϊσταμένη Αρχή αλλά ούτε και από τους συναδέλφους υπαλλήλους.

Αντίδραση στα περί αυταρχικής συμπεριφοράς

Κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις τόσο του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, που είχε καταγγείλει την «πρωτοφανή, προκλητική και αυταρχική συμπεριφορά» του, όσο και της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και άλλων φορέων, και ειδικά για την αδυναμία παύσης όσων ήταν τοποθετημένοι με απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ήταν ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, «μάλλον δεν ενημερώθηκαν σωστά».

Ο ίδιος θεωρεί πως έχει πολύ καλή γνώση των νόμων που διέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση και τον υπαλληλικό κώδικα, τις αρμοδιότητες και ποιο είναι το σύννομο.

«Ποτέ δεν είπα ότι θα αλλάξω ή θα καθαιρέσω διευθυντές και εργαζομένους, όπως είχε γραφεί, όσοι είχαν κριθεί από το υπηρεσιακό Συμβούλιο επανακρίθηκαν επειδή ήταν υποχρέωσή μου και επανατοποθετήθηκαν, ενώ όσοι είχαν τοποθετηθεί με απόφαση Δημάρχου κάποιοι παρέμειναν και κάποιοι απηλλάγησαν» ανέφερε.

Όταν του επισημάνθηκε πως ο ίδιος είχε ανακοινώσει πως ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των Γενικών Διευθυντών, Προϊσταμένων Τμημάτων και Ειδικών Συνεργατών, σημείωσε πως και παλιότερα είχε πάρει αποφάσεις τοποθετήσεων και προτάσεων.

Σημείωσε δε πως της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, η οποία προκάλεσε και τις αντιδράσεις, είχε προηγηθεί η διαρροή μιας εσωτερικής υπηρεσιακής διαδικασίας, και για αυτό υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αυτή τη δραματική κίνηση, αφού προτίμησαν οι συνεργάτες μου να μιλάμε μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης».

Δεν παρέλειψε πάντως να χαρακτηρίσει «αναίσχυντες, αισχρές και αναληθείς» τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, και διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε ποτέ σκέψη ή έκφραση εκφοβισμού προς τους υπαλλήλους, και πως μια δημοκρατική συζήτηση με τους συνεργάτες του δεν εμπίπτει στο πεδίο του εκφοβισμού.

Τόνισε δε πως θα διερευνηθεί μέσω της ΕΔΕ πως διέρρευσε αυτή η αναληθής, όπως την χαρακτήρισε, πληροφορία, μιλώντας για πειθαρχικά τιμωρητέες και κολάσιμες πράξεις.

Παραμένει ΓΓ του Δήμου η Μαρία Στράντζαλη

Ειδική αναφορά έκανε στην Γενική Γραμματέα του Δήμου κ. Στράντζαλη, για την οποία υπήρξαν φήμες πως αποχώρησε από τη θέση της, σημειώνοντας πως είναι πολύ χρήσιμη στη θέση της και οι υπηρεσίες που προσφέρει στους δημότες είναι πολύ σημαντικές.

Είναι άλλωστε προσωπική του επιλογή, και έχουν μιας σχέση «εμπιστοσύνης, αγάπης και σεβασμού, που πηγαίνει πολύ πίσω», και συνεχίζει να είναι Γενική Γραμματέας. Όμως πρόσθεσε, λόγω της αυτοθυσίας της δεν είχε πάρει μέχρι τώρα άδεια, για αυτό τελεί υπό άδεια και αναμένεται να επιστρέψει στις 5 Οκτωβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.