Οντερ Μουμιν: Οι λογοι της απομακρυνσης του Ερκαν Κιντς απο τη θεση του Αντιδημαρχου

«Απείχε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά του∙ δεν είχε καμία ουσιαστική προσφορά»

Τους λόγους για τους οποίους απομάκρυνε από τη θέση του αντιδημάρχου αλλά και από τον συνδυασμό «Εμπρός» τον κ. Ερκάν Κιντς περιγράφει σε απόφασή του που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» ο δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν.

Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω απόφαση «η στάση του κ. Κιντς είναι αντίθετη με τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής με αποτέλεσμα να διαταράσσεται το κλίμα συνεργασίας με τον Δήμαρχο και τους λοιπούς διοικούντες αιρετούς του δήμου Ιάσμου. Και ειδικότερα παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδίως εντός του έτους 2022, διέρρευσε ευαίσθητες υπηρεσιακές πληροφορίες, με διαρκείς, παρατεταμένες συναντήσεις και δημόσιες παρουσίες με συμβούλους της αντιπολίτευσης (π.χ. Ιμάμ Τζανέρ) με αποτέλεσμα να πληγεί το κύρος της Δημοτικής Αρχής».

Παράλληλα ο κ. Μουμίν επικαλείται αναιτιολόγητη αποχή «για προσωπικούς λόγους μη δικαιολογημένους (ταξίδια αναψυχής, επαγγελματικές υποχρεώσεις)» από τα καθήκοντά του αντιδημάρχου χωρίς άδεια και ενημέρωση του Δημάρχου. Συγκεκριμένα όπως παραθέτει «απείχε στο εξωτερικό κατά τις ημερομηνίες 30-10-2021 (Κωνσταντινούπολη Τουρκίας), 26-02-2022 έως 06-03-2022 (Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) 13-03-2022 έως 17-03-2022 (Ντίεμπουργ, Φρανκφούρτη Γερμανίας) 05-04-2022 έως 10-04-2022 (Λάουπχαϊμ, Μπλάουσμπερεν, Στουτγάρδη Γερμανίας), 19-04-2022 έως 20-04-2022 (Βαλέττα Μάλτας) και 10-05-2022 έως 16-05-2022 (Στουτγάρδη Γερμανίας), με αποτέλεσμα την μη αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία του δήμου».

«Ιδίως δε» συμπληρώνει ο κ. Μουμίν «ως καθ’ ύλη αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού δεν είχε καμία ουσιαστική συνεισφορά κατά την διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων (φεστιβάλ Ειρήνης 2021, φεστιβάλ Κερασιού 2022, κλπ.). Επίσης ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού αγνόησε πλήρως τις ανάγκες των τοπικών ποδοσφαιρικών σωματείων, της νεολαίας και εν γένει του Αθλητισμού της περιοχής. (καθυστέρηση πληρωμής επιχορηγήσεων των ποδοσφαιρικών σωματείων, αναλγησία και μη εκτέλεση καθηκόντων ως προς τον καθαρισμό και συντήρηση των γηπέδων). Ως αντιδήμαρχος Παιδείας αγνόησε προκλητικά πλείστα αιτήματα των Διευθύνσεων των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιάσμου (συντήρηση σχολείων, εγκαταστάσεων με επικείμενο κίνδυνο για μαθητές, π.χ. αιτήματα του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου)».

Τέλος ο κ. Μουμίν σημειώνει για τον κ. Κιντς στους λόγους απομάκρυνσής του ότι «ως αντιδήμαρχος Παιδείας χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διατυπώσεις και χωρίς ενημέρωση της Προϊσταμένης αρχής, ανέθεσε προφορικά και παράνομα στον Καμπά Τζουνέιτ (ελαιοχρωματιστής), τον ελαιοχρωματισμό δημοτικών σχολείων (π.χ. Σάλπη, Αμαξάδες κλπ.)».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.