Ομοφωνη στηριξη στους σεισμοπαθεις Τουρκιας και Συριας απο το Περιφερειακο Συμβουλιο

Πρόταση για την προμήθεια προκάτ για να σταλούν στις σεισμόπληκτες περιοχές

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ το ψήφισμα για την υποστήριξη όσων έχουν πληγεί από τους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία, με ταυτόχρονη δέσμευση τόσο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους, όσο και για την στήριξη και μακροπρόθεσμα, με την προμήθεια λυόμενων κατασκευών για τις περιοχές εκείνες.

Το ψήφισμα ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου,  με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο να εκφράζει τη στήριξή του σε αυτό, κάτι που έκαναν και οι υπόλοιπες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μάλιστα ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Κώστας Κατσιμίγας σημείωσε πως από τη στιγμή που υπάρχει ήδη μεγάλη κινητοποίηση για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, καλό θα ήταν η Περιφέρεια να κινηθεί πιο στοχευμένα και να επικεντρωθεί στην επόμενη μέρα της διαβίωσης όλων των πληγέντων, για τη στέγαση τους αλλά και υπηρεσιών, όπως η εκπαίδευση.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει, τόνισε, με την προμήθεια προκατ, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στέγαση ή ως αίθουσες διδασκαλίας, ή προμήθεια νερού, που βρίσκεται σε επισφάλεια στην περιοχή, και όλα αυτά σε συνεργασία με  συγκεκριμένους οργανισμούς, ή Δήμους, για να πιάσουν πολύ περισσότερο τόπο.

Ο Περιφερειάρχης ήταν υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης, παρόλο που μελετούν το νομικό πλαίσιο, που είναι αρκετά περιοριστικό, για να δουν κατά πόσο τους επιτρέπεται να παράσχουν αυτού του τύπου τη βοήθεια.

Γενικά στο συμβούλιο υπήρξε ομοθυμία για το θέμα, με τον Περιφερειακό Σύμβουλο από τη Δράμα κ. Γιάννη Στεφανίδη να προτείνει να προσφερθεί και το ποσό της αποζημίωσης των Συμβούλων της τελευταίας συνεδρίασης, που έγινε δια περιφοράς, προς ανακούφιση των πληγέντων.

Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της συνεδρίασης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα τόσο των σεισμών, αλλά και την απώλεια του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη κυβερνήτη του μαχητικού Phantom F-4.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα έχει ως εξής:

Το μέγεθος της καταστροφής από τους πρόσφατους σεισμούς που συντάραξαν την Τουρκία και τη Συρία μας συγκλόνισε όλους. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους και τους αγαπημένους ή τραυματίστηκαν, είδαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους να χάνονται μέσα σε λίγες στιγμές.

Ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας ΑΜΘ εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τα τραγικά αυτά γεγονότα και δηλώνουμε την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή μας στους λαούς των δύο χωρών που δοκιμάζονται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.