Ομιλητης στο 6ο Επενδυτικο Forum o Ευριπιδης Στυλιανιδης

Παρουσίασε την ΑΜΘ ως ιδιαίτερο διεθνή επενδυτικό προορισμό

Στην Αθήνα οργανώθηκε το 6ο Επενδυτικό Forum για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα με τη συμμετοχή αρμόδιων Υπουργών, του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης καθώς και μεγάλων εταιρειών που επένδυσαν ή σκοπεύουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Αν. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης κλήθηκε να συμμετέχει ως ομιλητής προκειμένου να παρουσιάσει το Αναπτυξιακό πλαίσιο που διαμόρφωσε η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας ΑΜΘ και τις προτάσεις του για την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδυτών στην περιοχή.

Στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν οι παρακάτω: ο Στάθης Κωνσταντινίδης Υφυπουργός Εσωτερικών τομέας Μακεδονίας Θράκης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η Lili Zigoslu Γενική Διευθύντρια JTI Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα και ο Μπάμπης Θαμνίδης CFO JTI Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας, Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης, Ψηφιακής Πολιτικής Δ. Παπαστεργίου, Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης, Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδης, Εργασίας Α. Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό Α. Κοντογεώργης και φυσικά ο Αναπληρωτής Εξωτερικών κ. Φραγκογιάννης. Επίσης παρέμβαση έκαναν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης και ο πρώην πρόεδρος Ε. Βενιζέλος. Στις συζητήσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών, εξειδικευμένοι καθηγητές πανεπιστημίου καθώς και δημοσιογράφοι.

Στην παρέμβαση του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ανέφερε τα 5 συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής:

1. Ως διεθνές διαμετακομμιστικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών.

2. Ως ενεργειακό σταυροδρόμι που εγγυάται την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ.

3. Ως διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο με όχημα το ΔΠΘ.

4. Ως τρίτος παραγωγικός κάμπος της χώρας με δυνατότητες υλοποίησης μιας Εθνικής Στρατηγικής Διατροφικής Αυτάρκειας.

5. Ως Διεθνές Πρότυπο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας που σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.

Σε δήλωση του ο Βουλευτής Ροδόπης τόνισε ότι ξεκίνησε, όπως είχε άλλωστε δεσμευτεί προεκλογικά, την προσπάθεια του για δημιουργία στην περιοχή νέων θέσεων εργασίας που αφορούν νέους επιστήμονες, εξειδικευμένο προσωπικό και αξιοποίηση των δυνατοτήτων του πρωτογενή τομέα, προσεγγίζοντας διεθνείς ή Έλληνες επενδυτές που μπορεί να ενδιαφέρονται για τον τόπο μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.