Ομιλητης στο 2ο Ενεργειακο Συνεδριο του ΔΕΚΕ-Ευρωπαικου Πανεπιστημιου Κυπρου ο Ε. Στυλιανιδης

Μαζί με τους υπουργούς εξωτερικών και ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 2ο διαδικτυακό αυτή τη φορά διεθνές ενεργειακό συνέδριο που οργάνωσε το Διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Θέμα του Συνεδρίου ήταν «Μείζονες Γεωπολιτικές Προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο: Οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες των Παράκτιων Κρατών και ο Αγωγός EastMed».

Στο Συνέδριο συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας Βιομηχανίας και Εμπορίου της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου, ο Υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Shmuel Revel, ο Δικαστής στο Δικαστήριο της ΕΕ Καθηγητής Κ. Ηλιόπουλος.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Καθηγητής της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσάκης, ο Καθηγητής της Έδρας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Πειραιά Ν. Φαραντούρος, η Καθηγήτρια Ενέργειας του Macquarie Law School του Σίδνεϊ Αυστραλίας, η Καθηγήτρια του Fletcher School of Law and Diplomacy Αικατ. Φλώρου και ο Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου – ΕUC Ευριπίδης Στυλιανίδης. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κ. Γουλιάμος και τις εργασίες συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Δ.Ε.Κ.Ε Καθηγητης Ν. Κουλούρης.

Το θέμα παρέμβασης του Βουλευτή Ροδόπης και Καθηγητή Νομικής EUC Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη ήταν «Οι γεωπολιτικές παράμετροι των ενεργειακών διενέξεων στην Αν. Μεσόγειο και οι επιπτώσεις από τις μεταλλάξεις της τουρκικής πολιτικής και το σχεδιασμό του νέου Καναλιού της Κωνσταντινούπολης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.