Ομιλητης στην Αμερικανικη Λεγεωνα ο Ε. Στυλιανιδης

Μίλησε για τη γεωπολιτική σημασία της Θράκης

Τις απόψεις του για την γεωπολιτική αναβάθμιση της Θράκης παρουσίασε στα μέλη της Αμερικανικής Λεγεώνας Ελλάδας ο Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης σε διαδικτυακή εκδήλωσε που οργανώθηκε με συμμετοχή και του Διεθνολόγου Καθηγητή Κωνσταντίνου Λάβδα. 

Η Αμερικανική Λεγεώνα είναι διεθνής Οργάνωση που αποτελείται από στελέχη Ελληνοαμερικανικής καταγωγής που υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα. Έχει οργανώσεις σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, ενώ στην Ελλάδα ξεπερνά τα 500 μέλη. 

Κατά την εκδήλωση ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της Θράκης ως διαμετακομιστικό και εμπορευματικό σταυροδρόμι, ως ενεργειακό κόμβο μετά τον αγωγό TAP, τον IGB και την πλωτή εξέδρα αεριοποίησης της Αλεξανδρούπολης, ως του τρίτου παραγωγικότερου κάμπου της Χώρας, ως διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου με βάση το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και φυσικά ως ένα παγκόσμιου ενδιαφέροντος περιβαλλοντολογικό και πολιτιστικό πάρκο όλων των ιστορικών εποχών. Ανέδειξε τη Θράκη ως μοντέλο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας που σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα και ανέλυσε συγκριτικά τη Συνθήκη της Λοζάνης και τον χαρακτήρα, το ρόλο και τη σημασία της Μουσουλμανικής Μειονότητας, τονίζοντας ότι πρέπει να προστατευτεί ο διαπολιτισμικός της χαρακτήρας και ο ρόλος της ως γέφυρα συνεργασίας και φιλίας με γειτονικές αγορές. 

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι η  αμερικανική στρατιωτική και επενδυτική παρουσία στην περιοχή, ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των Θρακιωτών, θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και θα βοηθήσει την περιοχή να εξελιχθεί σε μοναδικός επενδυτικός και τουριστικός προορισμός. Ζήτησε δε από τα μέλη της Αμερικανικής Λεγεώνας διεθνώς να συμβάλουν σε αυτό τον στόχο ενημερώνοντας τόσο την αμερικανική κοινή γνώμη όσο και την αγορά και τη διοίκηση των ΗΠΑ σε όσο πιο υψηλό επίπεδο γίνεται. 

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού παραρτήματος και διοργανωτής της κ. Νίκος Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε γι’ αυτό και ενημέρωσε ότι θα εισηγηθεί η ανάδειξη της Θράκης να είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο παγκόσμιο συνέδριο τους που θα γίνει στη Florida των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2022. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.