Ομιλια βουλευτη Ροδοπης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημητρη Χαριτου στη Βουλη στο νομοσχεδιο για την ΕΥΠ

«Ο κόσμος αναστενάζει από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην πάρει ανάσα από τη δυσοσμία του σκανδάλου των υποκλοπών, που έχει την υπογραφή Μητσοτάκη»

«Αντί για απαντήσεις ο πρωθυπουργός επιλέγει την πόλωση και τον διχασμό της κοινωνίας»

Στη συζήτηση στη Βουλή  του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ΕΥΠ και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών  τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Ο βουλευτής ανέφερε αρχικά ότι «η πλειοψηφία της κοινωνίας αγκομαχά στην ανηφόρα με τις ασκούμενες πολιτικές σας και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια που ροκανίζει μισθούς και συντάξεις. Εσείς κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να μη μπορεί να πάρει ανάσα από τη μπόχα και τη δυσοσμία των σκανδάλων των υποκλοπών»

«Η εκκωφαντική  σιωπή του πρωθυπουργού σήμερα στη βουλή αποτελεί παραδοχή ενοχής»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας επισήμανε «αν νομίζετε ότι υπάρχουν ανυποψίαστοι ή αφελείς στην χώρα αυτή που να μην έχουν αντιληφθεί τι έχει συμβεί, αφού πιαστήκατε με τη γίδα στην πλάτη, είστε βαθιά νυχτωμένοι.  Άλλωστε την παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού την ομολόγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός εδώ στη Βουλή χωρίς να πει ποτέ το λόγο εθνικής ασφάλειας που την υπαγόρευσε».

Ο βουλευτής συνέχισε λέγοντας «μετά μάλιστα τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές των τηλεφώνων του υπουργού Εξωτερικών και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που δείχνουν τα επικίνδυνα παιχνίδια σας ακόμη και με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν έχετε ούτε τη δύναμη να βγείτε και να τα διαψεύσετε. Ενώ η εκκωφαντική  σιωπή του πρωθυπουργού σήμερα στη βουλή αποτελεί παραδοχή ενοχής. Σε ένα θέμα δημοκρατίας που θα έπρεπε να υπάρχει κοινός τόπος εσείς επιλέγετε την πόλωση και τον διχασμό της κοινωνίας. Ενόψει μάλιστα της εκλογικής αναμέτρησης τορπιλίζετε την ίδια τη δημοκρατική ομαλότητα».

«Επιδιώκετε να νομιμοποιήσετε εκ των υστέρων τις εκτροπές σε βάρος της Δημοκρατίας»

Ο βουλευτής αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου τόνισε «όχι μόνο δεν θωρακίζετε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, αλλά το κάνετε ακόμη πιο διάτρητο. Επιδιώκετε να νομιμοποιήσετε εκ των υστέρων τις εκτροπές σε βάρος της Δημοκρατίας. Δεν λάβατε υπόψη όσα κατέθεσε ο νομικός κόσμος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, οι πρόεδροι των ανεξάρτητων αρχών που έχουν από το Σύνταγμα ελεγκτικό ρόλο».

Ο βουλευτής ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας «για να υλοποιήσετε αντιλαϊκές πολιτικές τέτοιες μεθόδους διακυβέρνησης χρειάζεστε, τις παρακολουθήσεις και τον έλεγχο της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Η δυσοσμία των υποκλοπών είναι η μία όψη του ίδιου νομίσματος των πολιτικών Μητσοτάκη που έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.