Ολοκληρωθηκε το εργο τουριστικης προβολης του Δημου Μαρωνειας-Σαπων

Δημιουργήθηκε ιστότοπος σε τρεις γλώσσες και ανανεωμένο οπτικό υλικό με στόχο της αύξηση της τουριστικής ροής

Το έργο «Η αρχαία Ροδόπη και το Αιγαίο Πολιτιστικός Διάδρομος για την ανάπτυξη της περιοχής- ARA-CC», ολοκλήρωσε ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών συμμετέχοντας ως εταίρος στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Greece – Bulgaria 2014 – 2020.

Το έργο ARA-CC εγκρίθηκε  προς χρηματοδότηση στην επενδυτική προτεραιότητα «Διατήρηση, προστασία, προώθηση και ανάπτυξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς» του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Greece – Bulgaria 2014 – 2020” και έχει σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών και ειδικότερα της περιοχής της Αρχαίας Μαρώνειας. Στόχος του είναι η αύξηση της τουριστικής ροής μέσω της τουριστικής προώθησης και προβολής, αλλά και η ταυτόχρονη δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη και προσφορά νέων τουριστικών υπηρεσιών στην περιοχή του Δήμου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, ο Δήμος προχώρησε στη δημιουργία πανοραμικών φωτογραφιών για την αρχαία Μαρώνεια και στην παραγωγή βίντεο για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς (γαστρονομία, μουσική, σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος κτλ).

Ειδικότερα οι πανοραμικές απεικονίσεις δίνουν στο χρήστη τη δυνατότητα να στρέψει το βλέμμα του προς κάθε κατεύθυνση, εξερευνώντας τον χώρο, μεγεθύνοντας σε λεπτομέρειες που τον ενδιαφέρουν και αντλώντας πληροφοριακό υλικό.

Παράλληλα δημιουργήθηκε ιστότοπος ως  εργαλείο με στόχο την προώθηση, ενημέρωση και επικοινωνία του έργου. Ο ιστότοπος δημιουργήθηκε σε τρεις γλώσσες (Αγγλικά Ελληνικά και Βουλγαρικά) και είναι προσβάσιμος στον παρακάτω σύνδεσμο: https://touristmaroneiasapes.gr/

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, το 2021 προηγήθηκε η έκδοση ενός τουριστικού οδηγού της περιοχής, σε τρεις γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά και Βουλγάρικα. Στον τουριστικό οδηγό συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες για τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού, προβολή τοπικών εκδηλώσεων και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη. Επιπρόσθετα, δημιουργήθηκε ένα κόμικ για τους μικρούς φίλους του τουρισμού, όπου παρουσιάζεται με διασκεδαστικό τρόπο ένας από τους σπουδαιότερους αρχαίους μύθους με πρωταγωνιστές τον Κύκλωπα Πολύφημο, τον πολυμήχανο Οδυσσέα, τους συντρόφους του και το φημισμένο κρασί της Μαρώνειας!

Info

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών: https://www.maroneiasapes.gov.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.